Tényleg elavult és veszélyes 10 óra 10 perces kormány fogás? A légzsákok miatt a 9 óra 15 perc javasolt?
Nekem kényelmetlen a kormány tetejét fogni. Meg két oldalt vannak a kormányküllőn a kezelőgombok, amikat ha ott fogom egy ujjal elérem. Ha fent fogom, akkor nem.
A msásik amit én szoktam, hosszabb utakon, de ez inkább csak lustaság kényelem, semmiképp nem követendő példának írom, hogy csak a kormány alját fogom.
Én 1 kézzel fogom a kormányt.
Hosszú évek óta, és még élek:)
A versenyzők azért fogják úgy, mert a verseny kormánymű a két végállás között 180°-ot fordul, vagyis 90-90°-ot egy irányba, vagyis át sem kell fognia, ha csutkára tekeri a kormányt.
Egy átlag autónál meg ennél jóval többet kell tekerni.
Ott fogd, ahol neked kézre esik.
Ha ott fogod, ahol neked nem természetes, az eleve balesetveszélyes - és akkor valóban szükség lesz a légzsákra. Ha meg ott fogod, ahol jól tudod irányítani a kormányt, erre sokkal kisebb esélyed lesz, vagyis sokkal kisebb lesz annak a veszélye, amivel 9-es riogat.
Én a biztonságot választom, vagyis nem hallgatok senkire, ott fogom, ahol jól tudom forgatni. Ez egyébként magának a kormánynak a kialakításától is függ, vagyis a típustól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!