Mivel ápoljátok a kocsitok fényezetlen muanyag alkatrészeit, ablakok, ajtók gumikédereit, muszerfalát?
Egy nagyon regi és sokat futott autót vettem, és bár nem szívta ki a nap az említett részeket, gondoltam, megérdemel egy kis ápolást a nálam töltött nyugdíjas éveire, mert a korábbi tulajdonosok csak a muszaki állapotra figyeltek (céges-munkás autó volt).
Láttam spéci muanyag-és gumiápoló szereket, illetve jóval olcsóbban (a Lidlben) sima szilikon sprayt, ami elvileg gumikéderek ápolására való.
Milyen a szilikon spray? Olvastam, hogy túl fényes és zsíros nyomot hagy maga után, ezért olyan nepperek által sebtiben kipofozottnak látszik tole a járgány. Engem ez nem zavarna, mert csak az ablakok és a csomagtartó gumiján használnám, máshol pedig - lökös fényezetlen része + beltér - a spéci ápolószert.
Nektek mi a tapsztalatotok? Milyen ápolószereket használtok, milyen rendszerességgel?
Én új, 0 km-es korától ápolom az autót. De csak is szilikonmentes ápolószerekkel. A szilikon hosszú távon többet árt, mint használ. A neppereknek meg csak az a cél, hoyg a pillanatnyi használati nyomokat olcsón elfedjék. Ezért tocsog minden a szilikontól.
Mondjuk egy normális műanyag ápoló nem is 800Ft, mint a szilikonspray a Lidlben, de nem is egy használatra való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!