Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mivel ápoljátok a kocsitok...

Mivel ápoljátok a kocsitok fényezetlen muanyag alkatrészeit, ablakok, ajtók gumikédereit, muszerfalát?

Figyelt kérdés

Egy nagyon regi és sokat futott autót vettem, és bár nem szívta ki a nap az említett részeket, gondoltam, megérdemel egy kis ápolást a nálam töltött nyugdíjas éveire, mert a korábbi tulajdonosok csak a muszaki állapotra figyeltek (céges-munkás autó volt).

Láttam spéci muanyag-és gumiápoló szereket, illetve jóval olcsóbban (a Lidlben) sima szilikon sprayt, ami elvileg gumikéderek ápolására való.

Milyen a szilikon spray? Olvastam, hogy túl fényes és zsíros nyomot hagy maga után, ezért olyan nepperek által sebtiben kipofozottnak látszik tole a járgány. Engem ez nem zavarna, mert csak az ablakok és a csomagtartó gumiján használnám, máshol pedig - lökös fényezetlen része + beltér - a spéci ápolószert.

Nektek mi a tapsztalatotok? Milyen ápolószereket használtok, milyen rendszerességgel?

júl. 23. 17:58
 1/5 anonim ***** válasza:
59%
Semmivel, használom a kocsit, nem kiállítom. Amúgy vannak műanyag ápoló szerek. Rá kell kenni és kész.
júl. 23. 18:00
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Szilikon balzsam.
júl. 23. 18:13
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én új, 0 km-es korától ápolom az autót. De csak is szilikonmentes ápolószerekkel. A szilikon hosszú távon többet árt, mint használ. A neppereknek meg csak az a cél, hoyg a pillanatnyi használati nyomokat olcsón elfedjék. Ezért tocsog minden a szilikontól.

Mondjuk egy normális műanyag ápoló nem is 800Ft, mint a szilikonspray a Lidlben, de nem is egy használatra való.

júl. 23. 19:13
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, utolsó, ez a másik, amit olvastam, hogy a szilikon szárít hosszú távon, és ezáltal repedezik tőle a gumi. Akkor inkább nem használok szilikonsprayt.
júl. 23. 20:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Maradok a sima szilikon mentes műanyag- és gumiápolónál, találtam is jó áron egyet. Köszönöm a válaszokat!
júl. 23. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!