Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nyikorgás ellen valami megoldás?

Nyikorgás ellen valami megoldás?

Figyelt kérdés
15 éves lesz az autó tehát nem mai darab igy minden egyes kis úthibánál, ami nem feltetlen kátyú legyen csak egy kis repedés az úton nyikorog a műanyag az ajtó borításon. Leginkább a hátsókon. Utána olvasgattam és a műanyag eldeformálódása az oka. Viszont engem inkább az érdekelne, hogy lehet e orvosolni valamilyen mértékben ezt? Láttam van peldaul ilyen hangnyelő anyag amit elvileg ha beépítesz az ajtókba megszűntetik vagy csokkentik a hangot.

júl. 21. 09:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a nyikorgásnak a meggyengült karosszéria is oka lehet, mert már tud csavarodni. Ilyen volt a régi Fordom, mikor elrohadt a küszöb. Mikor kihegesztették, utána meg nem nyöszörgött.
júl. 21. 09:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Meg kell keresni a nyikorgás pontos helyét és ott kell megoldani a problémát. Lehet csak után kell húzni 1-1 csavarnak, vagy éppen egy alátétet berakni, esetleg a két elem közé egy kis szivacsot stb.

Macerás, két emberes meló

júl. 21. 10:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem a Feliciám adott olyan hangokat, hogy azt hittem bármelyik pillanatban szétesik.

Hetekig tartó kutatás után kiderült, a bal hátsó ajtó kárpitja csúszkált/verődött a lemezen.

Az ajtó alakjának köszönhetően érvényesült a "doboz-hatás" ami ezt a pár milliméternyi mozgást iszonyúan fölhangosította

Egy hajszálvékony filc-csík fölragasztása után meglepő csönd lett az autóban.

júl. 21. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!