5w30 5w40 olaj közt mi az eltérés? Keverhető a kettő?
Mi történik ha keveredik?
Most látom csak, hogy megismételted a kérdést :D
Összekeverheted, semmi baja nem lesz, összekeverve az 5W40 tulajdonságait fogja tudni az olaj
Amugy annyia különbség hogy üzemmeleg motor esetén a 5W30 viszkozitása kisebb, kisebb a súrlódási ellenállása, illetve kisebb "hézagok" esetén is bejut a kenési helyekre.
Amugy ugy kell motorolajat venni, hogy a gyári előírást áttanulmányozod, és utána veszel olajat.
Pl ez esetben ha mindkét viszkozitású olajat engedi a gyári előírás akkor összekevberheted, nem lesz a motornak semmi baja
Köszönöm. Olyant vennék ami kell bele, de vasárnap délután.....
Ha már olaj. Adott egy traktor. 10W40.es olajjal kicsi az olajnyomás ha bemelegszik, mert elmegy a szivattyúnál kopás miatt.
Mi az az olaj, amire cserélnem kellene, ahhoz, hogy ne menjen el az olajnyomás MELEGEN se higuljon.
A hatos ne írjon semmit!!
a 07.03.kor válaszoló se.
Megint hgyagyuak a válaszolók!!!
Kedves kérdező. Gyárilag milyen olaj való a gépezetbe?
Ez megmondja, hogy kb. mennyire lehet eltérni. Egyáltalán a híg olaj okozza-e a problémát.
Nekem mikor ilyen gondom volt, hogy kopott fogaskerekeknél elment az olaj és nem egy autóról volt szó amihez a bárdi pultjánál alvázszám alapján bármit adnak. 10w40helyett 15w40.et tettem.
Megoldotta a problémát.
Esetleg ha nagyon precíz akarsz lenni és hallgatsz a többi válaszolóra, meg persze ők kifizetik helyetted. Én tudok olyan helyet ahol legyártják, hőkezelik az olajpumpa fogaskerekeit.
júl. 15. 11:24 Drága barátom! "Nekem mikor ilyen gondom volt, hogy kopott fogaskerekeknél elment az olaj"
Egy dolog biztos: A szivattyúdban lévő fogaskerekek az életben nem fognak elkopni. Ha a szivattyú megy tönkre, a tengely perselye, vagy a szivattyú háza fog elkopni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!