Ilyen hűtő tisztitot használhatok autóhoz?
Apum vett hűtő tisztított,de sajnis ez motorhoz van. A hutokorhen nincs nagy eltérés az autóhoz képest,viszont nem tudom,hogy az autó futoradiatorat ez a cucc mennyire kezdi ki. Beleonthetem nyugodtan,vagy van benne erősebb anyag,ami problémát okozhat?
#3 Na jó, ez így nem segít. Kifejtem. Vegyük konkrétan ezt alapul. Olvasd el a technikai dokumentumát és sok mindent találsz benne.
1. Az aktív összetevője C4H5NOS. Most keress rá erre és rájössz, hogy az égvilágon semmi olyan hatása sincsen, ami segítene kimosni a hűtőt. A felhasználási területei között semmilyen formában nem szerepel a tisztítószer, oldószer, vagy bármi ilyesmi kifejezés. Vízkörök VÉDELMÉRE alkalmazandó, de tisztításra nem. Egy újonnan kiépített vízkört lehet vele védeni még a használatbavétel előtt, de egy használt régi rendszert nem lehet vele tisztítani. Ez kb. olyan, mint amikor a kretének az alvázon a rozsda tetejére fújják az alvázvédőt. Haszontalan.
2. pH 8.7. A sós óceánvíz "csak" pH 8. Ha kétséged támadna afelől, hogy a sós víz mennyire extrém módon korrodáló, akkor a youtube-on rengeteg videó található róla, hogy autók szó szerint ketté törnek. Nálunk is rengeteg a rozsdakupac, pedig nincs is tenger a közelben. Akkor szerinted milyenek azok, amik igen? A fagyállóban persze van valamennyi korróziógátló anyag, de közel sem annyi, hogy megbirkózzon ezzel. Normál esetben desztillált vizet használ az ember a hűtőbe, ahhoz elegendő a fagyállóban található korróziógátló. Csapvízhez már kevés, pedig az átlag pH 7. Ez a cucc meg pH 8.7. Ha ez nem lenne elég meggyőző, az egyes pontban már leírtam, hogy mi az összetevője. Kémiai adatlapokon megtalálod, hogy a veszélyességi besorolások között ott van, hogy korrozív.
3. A gumiban sok olyan anyag található, amit elvileg "szennyeződés" néven az ilyen cuccok oldanak. De ez egy folyadék, nem tud különbséget tenni, hogy mit támadjon meg és mit ne. Ha feloldja az olajos lerakódásokat, akkor megmarja a gumicsöveket is. Nem olcsó újracsövezni az egész autót...
4. És ha netán érdekelnek az ilyen dolgok, akkor jó ha tudod, hogy extrém módon káros a környezetre. Lehet, hogy ez téged nem érint, mert te kivételesen normális értelmes ember vagy és lelkiismeretesen, szabályosan, biztonságosan szabadulsz meg tőle, miután leengedted, de 100-ból 99 ember nem ilyen, csak meg a csatornába. Hogy te vagy az az egy, vagy csak egy a 99-ből, azt nem tudom, mindenesetre megérnének ezek a folyadékok egy EU-szintű betiltást. Ennél százszor kevésbé veszélyes anyagok is tiltólistán vannak, ezt meg engedélyezik.
Ötödik,jó meggyőztél😀 ennyire nem voltam kepbe. Köszönöm a segitseget! Akkor mit ajánlasz amúgy?
Hatodik,igen. De 34 év alatt nem mindenki fagyállót önt bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!