Ha 900 ezerért vettem egy használt autót akkor mennyiért vehette meg a kereskedés magán embertől ?
Figyelt kérdés
jún. 24. 16:36
1/18 anonim válasza:
Ezt nem lehet kitalálni, de nem is értem, miért érdekel.
A legtöbb esetben egyébként aki eladja, az vesz helyette másikat, az új árában beszámolják a régit, tehát nem direkt fizetnek érte
2/18 anonim válasza:
Jó kérdés, ez örök titok marad csak találgatni lehet, de egy használt kocsin 200 ezret minimum fog egy kereskedő, aztán tipustól függően ez mehet felfelé. Megveszik nyomott áron , aztán be árazza az éppen aktuális piaci ár felső részére.
3/18 A kérdező kommentje:
Azért mert megbeszéltem egy faszival,hogy megveszem a kocsiját hozza el estére. 4 utca a távolság most melóban vagyok. Aztán beadta ki tudja mennyiért kereskedésbe. Mikor megbeszéltem vele a 900 ezret. Aztán nem sikerült megvenni ennyiért és semennyiért.
jún. 24. 17:06
4/18 BeefEater válasza:
Van olyan kereskedő, aki más árat ad beszámításkor mintha csak megvenné. Lehet eredetileg 800-at mondott a kereskedő, de ha tőle veszi meg a következő autót akkor 1M-ért számolja be. És akkor hülye lesz neked 900 ezerért eladni.
5/18 A kérdező kommentje:
Annyit tudok ,hogy annyiért vehetem meg a kereskedőtől mint amennyiért én akartam megvenni. Itt valami furcsa nagyon.
jún. 24. 18:03
7/18 anonim válasza:
Olyan autót vettem már, ami nem a kereskedés tulajdona volt, hanem bizományba volt beadva. 1,45M-ért adta a kereskedő. A tulaj állítása szerint a kereskedő jutaléka ebből 30.000 Ft volt. Amin én is meglepődtem, mert azt gondoltam nagyobbakat szakítanak ezeken. Igaz, ez még 2011-ben volt. Akkor kicsit más árak voltak. Ma már 30e szinte aprópénz, akkor nekem a nettó fizetésem majdnem negyede volt.
8/18 A kérdező kommentje:
Tegyük fel 2011 van ma. 900 ezret fizettem a kocsiért a kereskedőnek . 30 ezret levonunk ez neki a tulajnak bukta így is mikor én kifizettem volna a 30 ezernyi többletet. Bár mikor bementem a kereskedésbe ott volt a kocsi. Bizományban nincs ott a kereskedésben szerintem a telepen. Vagy tévedek?
jún. 25. 08:06
9/18 anonim válasza:
Miért ne lenne ott? A bizományi értékesítés nem azt jelenti, hogy nincs ott az árucikk. Csak az autó nem a kereskedés nevén volt volt, hanem továbbra is a magánszemély tulajén. Ő csak beadta a kereskedésbe, hogy adják el neki, intézzék a vevőjelöltek fogadását, az autó megtekintését, próbautat, stb-t. És ha ez megtörtént, szóljanak ha megvan a vevő, kell szerződni.
Ma már nem tudom ez mennyire divat...
10/18 A kérdező kommentje:
hidd el én sem tudom ez mennyire divat manapság. Nekem lenne eladó kocsim én lehet kereskedőhöz vinném ,hogy ne kelljen kínlódnom az eladással. Vagy ha el is adnám akkor adásvételi szerződést kellene írni. Bár nem tudom kell e így,hogy a kereskedés csinálja.
jún. 25. 10:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!