Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitol lehet az hogy nem tolt...

Mitol lehet az hogy nem tolt a motorom aksija?

Figyelt kérdés
Egy 2018-as aprilia sx 50-rol van szo, teljesen jol mukodik minden, de amikor leesik az aksisarum vagy lemerul az aksi elmegy a szikra, es leall a motor, nincs elso lampam se hatso, nagyon ritkan amikor elinditom akkor par masodpercig van de olyankor is hirtelen eltunik, az aksimat se tolti vissza soha, es nagyon idegesito hogy amikor sotetbe jovok haza en sem latok semmit es engem sem lehet latni, illetve amikor lemerul az aksi sok sok km-re otthonrol es leall a motor az sem a legjobb erzes, mi lehet az oka?

jún. 19. 15:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Lendkerékben az állórész cserére szorul vagy valahól megszakadt az áramkőr.
jún. 19. 15:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Kontakt hiba is lehet.Indulj el az állórészből kiálló vezetékeken és keresd az elakadását az áramnak amit forgásközben gerjeszt.Ehhez persze kell egy unimométer vagy egy házilag barkácsolt kontakt kereső.Az aksiróé működik a motor elektronikája,az állórész potolja az elhasznált áramot,illetve a világitásnak is ad némi áramot.Itt nincs töltés,tehát amig az aksi bírja addig tolja a moci magát aztán nyekk.Dieselnél ilyen nincs
jún. 19. 16:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, melyikünk nem érti a magyar nyelvet, de ha leesik az akksisaru, akkor szerintem elég egyértelmű, miért nem tölt és miért nincs szikra. Hát leesett a saru. Inkább az a kérdés, miért esik le a saru.
jún. 19. 20:34
 4/6 A kérdező kommentje:
Koszi szepen a valaszt, napokban ranezunk spanokkal, utolsonak meg nem esik le az aksisaru, egyszer volt ra pelda hogy spanom rosszul tette vissza, es akkor leesett, es amint leesett elment a szikra, egyik ismerosomnek derbije elmegy aksi nelkul is, es lampaja is van, ezert nem ertem hogy nekem miert aksirol van szikram pl, de napokban ranezunk majd koszi szepen megegyszer a valaszt
jún. 20. 13:50
 5/6 anonim ***** válasza:
#4 Mert a legtöbb járműnél minden elektromos dolgot az akksi szolgáltat, amit a feszültségszabályzó reguláz, a generátor pedig csak az akksit tölti folyamatosan (de sok motorkerékpárnál pl. alapjáraton nem is tölt a generátor, csak ha pörgeted), de a generátor nincs összekötve a többi villamos rendszerrel, tehát ha az akksi nincs jól bekötve, akkor a gyertya sem kap szikrát, a generátor csak folyamatosan szinten tartja az akksi feszültségét, ami működteti a rendszert. Ne spanokkal nézz rá, hanem szerelővel, ha a kézikönyvet sem sikerült még annyira elolvasnotok, hogy ezzel tisztában legyetek.
jún. 20. 15:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Megoldodott a problema, at lettek mozgatva a kabelek mukodott minden egybol faszan, sot tul jol mivel szar volt a feszultsegszabalyzom es kibaszta az izzot, rendeltem bele uj fesszabalyzot kicsereltem azota nem volt vele problemam, koszonom mindenkinek❤️🙌🏾
aug. 4. 03:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!