Hogyan lehet több lóerőt kihozni egy BMW e46 323i-ből?
Egy egyszerű szoftver tuninggal fel lehet húzni az M54B25 szintjére (majdnem ugyanaz a két motor), ez +20-25le.
Mást felesleges vele szórakozni, csak szórod a pénzt egy olyan autóra, ami valószínűleg amúgy sincs olyan állapotban, hogy megérje szórni rá a pénzt.
"Nem hatalmas teljesítményt szeretnék kihozni belőle hanem max 250 lóerőt."
Azt komoly átalakítás nélkül sehogy. ~50%-os teljesítmény növelés egyértelműen turbósítás/motorcsere. Ez sem eccerű, és itt már azért utána kéne menni fékkel/futóművel is. És lesz egy drága illegális tákolmányod. Azt a végén az jön ki, hogy eladod ezt és kb.3 mikulásért olcsóbban veszel 250Le-s BMW-t.
Vagy a #1 által leírt tuning, vagy a kocsi csere a járható út. De ez 250 lovas nem lesz az tuti.
170 --> 250 lóerő nagyon sok. Pláne szívónál.
Ha ez a teljesítményszint a cél, akkor el kell adni az autót és venni egy erősebbet, lehetőleg turbósat, mielőtt egyetlen csavar cseréjére is elszórsz egy fillért is.
Szia, nekem E39 van ugyan ezzel a motorral csak szívó oldali vanos, de az itt kb mindegy.
Nekem most egy sport betétszűrő van benne, hővédő nélkül kár feltenni a kúpot, az úgy megy 100 ezer felett volna.
A kipufogóban csak egy Paragi dob van 2x80 végű, amúgy semmi.
Írt vezérlővel, 6800-as tiltással, (7000 fölé nem szabad vinni gyári olajszivattyúval!) így most 195 LE 6 ezres fordulaton, 285 Nm 4200-nél. Persze így csak 100-as mehet bele, 15l/100km.
Ezen még annyit lehetne javítani hogy rátenni egy M50B25 szívósort,(ha találnék végre) meg sportleömlőt, és újraírni a vezérlőt, akkor lenne talán 220-230 közt valahol.
Amit szeretnél sajnos a blokk megbontása nélkül nem lehet megoldani, pláne biztonságosan, tartósan. 🙁 Vagy lapos dugattyúk kellenek, hogy magasabb legyen a kompressziós arány, vagy át kell fűzni egy M52B28 vagy M54B30 főtengyelyét, és hajtókarjait, én inkább ezt javasolnám, olcsóbb és tartósabb megoldás hoszútávon! 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!