Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha eddig az autóban desztillál...

Ha eddig az autóban desztillált víz és tömény fagyálló volt keverve, nem gond hogy utántöltöttem de viszont bekeverttel már?

Figyelt kérdés
Mármint úgy vettem amit utántöltöttem hogy már készre van keverve.
jún. 18. 09:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy. Ugyanaz.
jún. 18. 09:14
 2/7 A kérdező kommentje:

Rendben. Köszönöm.

Csakhogy nem-e kell leengedni a rendszerből a régit, és újra feltölteni a készre keverttel?

jún. 18. 10:10
 3/7 anonim ***** válasza:
#2 Nem kell
jún. 18. 10:11
 4/7 krwkco ***** válasza:

Nem számít, hogy házi vagy előzetes keverésű.

De az fontos, hogy mi a fagyálló kémiai összetétele: G11, G13+, stb. Ez rajta van a flakonon.

Az autó használati utasításában meg az, hogy milyen kell bele. Ha nem ilyen fagyállót töltesz be, akkor nem működik jól a motor korrozióvédelme. Vagy ha nem megfelelő típusokat keversz, akkor lerakódások keletkeznek.

[link]

A kémia részt át lehet ugrani. Lejjebb van, hogy mi kell az egyes autómárkákba és mi keverhető.

jún. 18. 10:24
 5/7 anonim ***** válasza:
AMúgy meg 1000 pár ft egy fagyálló mérő pipetta.
jún. 18. 13:11
 6/7 krwkco ***** válasza:

"AMúgy meg 1000 pár ft egy fagyálló mérő pipetta."

És mire jó az a kérdezőnek?

Nem az a gondja, hogy hol van a fagyáspont, hanem az, hogy keverhető-e két, különböző forrásból származó fagyálló. Ezt nem mutatja ki a pipetta.

jún. 18. 15:09
 7/7 anonim ***** válasza:
6. De ha meg tudná mérni akkor nem kellene kérdezni.
jún. 18. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!