Megállt az autóm, és nem tudom beindítani. Valaki a leírtakból ki tudja találni, mi lehet a baj? Renault Scenic I 1.6 16V
Menet közben egyszer csak fémes hangú, zajos lett, és elkezdett erőlködni az autóm, ha elvettem a gázt, lefojtotta magát, valami visszafogta.
Betoltam a parkolóba, az utastársam elindította, gázadással ment, maradt a fémes, ronda hang. 1500-as fordulatszám alatt már rángatott és fulladt, 3000 körül egész szépen ment, a hang is alább hagyogatott. Mindd a 4 henger forgott, és ment is, gyújtás rendben volt, trafókat ellenőriztem. Holtponti jeladó is elviekben jó. A hiba nem elektromos. Olajszint megfelelő, és alig 4000 kilométerrel ezelőtt lett cserélve szűrőstül, a gyártó által előírtat kapja. Második ráindításra, már sokkal nagyobb ellenállással sikerült csak elindulnia, harmadikra már nem indul. Az önindító forgatja, a blokk átforog. Gyertyákat eltávolítva belenéztem. Viszont hatalmas ellenállása van indításkor, valami fojtja. Sajnos többet nem tudok csinálni rajta, az otthonomtól 1300 kilométerre jöttem ki dolgozni 1 hónapja vele. Én magam valamilyen csapágyra gyanakodom. A ronda hang azóta is megvan, mikor utoljára indítottam rá. Többször nem erőltetem, nem akarom, hogy nagyobb baja legyen.
Ez a "fémes hang", meg zajos lenne a lényeg, csak így nem nagyon derül ki a millió féle motorhiba hangból.
Ha kézzel könnyen átforgatható, akkor gyenge már az akku, rossz az önindító.
Motor legfeljebb összerakás után szorul, ha berágódás van, ott lazulnak az illesztések.
Bármi ami fém, az lehet.
EZt csak megbontással lehet látni hogy mi lesz az.
Szerintem is átfordított egy hajtókar csapágyat.
Engedd le az olajat, ha találsz benne nagy fémdarabokat, vagy ezüst színű az olaj, akkor motor szétszedés a következő lépés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!