Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha kisebb uatót kellene...

Ha kisebb uatót kellene venni, ti mit ajánlanátok? (többi lent)

Figyelt kérdés

Szeretnék venni a feleségemnek egy kisebb autót, mert a Meriva A nagynak bizonyult neki.

Amik a szempontok: relatív rövid, de beférjen 4 ember a sorfőrt is számolva (3+1), keveset fogyasszon, benzines, mivel a városban használnánk, olcsó javítás.

Amikre gondoltam, hogy kb. mik játszanak (meg persze hasonló kaliberek):

1. Volkswagen Fox

2. Volkswagen Polo

3. Renault Twingo

4. Toyata Yaris

5. Opel Corsa C

Ilyen Smart, meg elektromos nem érdekel.

Ja és mégegy szempont. Használtan vesszük mindenképpen, nem újonan, tehát az ilyen 2007-2014 kategóriában kérdezem.

Tehát röviden összefoglalva, egy kompakt autó kellene, ami nem drága, nem fogyaszt sokat, és ha javítani kell, könnyen beszerezhető és olcsók az alkatrészek.

jún. 17. 08:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%

VW-t nem vennék, ha az ár is fontos. Ár-érték arányban nagyon nem éri meg. A többi hasonló kisautó jóval olcsóbb és nem rosszabbak.

Yaris és Corsa jó! Nekem volt C Corsám. Nagyon jó kis megbízható autó, sose hagyott cserben, kényelmes, simán befér 4 ember, nem olyan mini, mint egy Matiz meg a hasonlók. Városban naponta használtam, időnként 100-200 km-es utakra is.

jún. 17. 08:57
 2/12 anonim ***** válasza:
Az egyéb kérdésekben csakis a pedálos Merci a nyerő!
jún. 17. 10:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Yaris, Jazz pl.
jún. 17. 12:39
 4/12 anonim ***** válasza:
72%

Azért egy Fox lényegesen kisebb, mint egy Polo.

Érdemes lenne végiggondolni mire is akarja használni.

Gyereket elvinni 5 km-re a suliba nyilván elég, amiben fizikailag van 4 ülőhely. Ha a beteg nagyszülőket is ezzel hordaná orvoshoz pl. akkor már inkább gondolkoznék egy Golf méretben.

jún. 17. 13:22
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek.

Nekem nem volt rossz tapasztalatom és nem is hallottam rosszat soha senkitől egy VW-re, elég érdekes...

jún. 17. 13:26
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy szokás a Swiftet fikázni, de ilyen célra szerintem kiváló.

Minden sarkon kapsz hozzá olcsón alaktrészt, igénytelen z üzemeltetése, a 2008-16 közöttieket már kaphatsz 2 millió körül.

Nekem volt egy 2006-os kiadású, mentem vele majd 300ezret, és csak jó emlékeim maradtak.

jún. 17. 13:38
 7/12 A kérdező kommentje:

Nektek... a 2 millió jó üzlet egy ilyen autóért?...

Én inkább úgy 500 000 - 800 000 körül gondoltam.

Ismétlem, az asszonynak kell, nem Miniszterlenököt terveztünk vele szállítani, hanem a gyereket az oviba, vagy elmenni intézni pár papírt a Kormányablakba.

jún. 17. 14:11
 8/12 anonim ***** válasza:
83%
Nem tudom hol élsz, de szólj, ha 2010 utáni, kevesett futott, jó állapotú swiftet kapsz 500-800e. között.
jún. 17. 14:32
 9/12 anonim ***** válasza:
5: nem rossz a VW, csak drágább, mint a hasonló méretű, korú, felszereltségű kisautók.
jún. 17. 19:19
 10/12 anonim ***** válasza:
75%
7: én asszonyra jobban vigyaznék, mint bárki másra!!! Ne vmi lerobbant, nem biztonságos autót vegyél. Legyen minél fiatalabb, minél jobb állapotban.
jún. 17. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!