Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autókban van ékszíj...

Milyen autókban van ékszíj helyett lánc?

Figyelt kérdés
2010. okt. 30. 15:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Semmilyenben.
2010. okt. 30. 16:10
 2/12 anonim ***** válasza:
Akkor a vezérműlánc mire való?
2010. okt. 30. 16:20
 3/12 anonim ***** válasza:
Bocs én vagyok a dodó!
2010. okt. 30. 16:20
 4/12 A kérdező kommentje:
Lehet rosszul tettem fel... Hallottam hogy 1-2 márka valami (akkor ezek szerint nem vezérműszíj) helyett láncot használ, és az Audi is fejlesztett
2010. okt. 30. 16:21
 5/12 anonim ***** válasza:

Az ékszíj a generátort hajtja.

A vezérműszíj a vezérműtengelyt hajtja, ehelyett szoktak láncot használni, mert hosszabb a csereperiódusa (ha a szíj elszakad, komoly károkat okozhat a motorban, a lánc megbízhatóbb). Néhány autóban nincs se lánc, se szíj, csak fogaskerekek. Egyik sem új találmány, rengeteg autó fut mind lánccal mind szíjjal.

2010. okt. 30. 16:30
 6/12 anonim ***** válasza:
De ha konkrét márkát akarsz, akkor a LADA is láncos volt, ujjabbak közül pedig pl. a Fiesta.
2010. okt. 30. 16:33
 7/12 anonim ***** válasza:
A lánc a régebbi technika. Hátránya hogy szép lassan nyúlik. Ha annyira megnyúlik, hogy átugrik egy szemet, oda a vezérlés. Ezért használnak egy ideje inkább szíjat (nem ék- hanem bordás-).
2010. okt. 30. 16:43
 8/12 anonim ***** válasza:

Hátránya hogy szép lassan nyúlik,előnye,hogy hallod,hogy nyúlik!(csörög)

Nem olyan alattomos mint a vezérműszíj.

A régi Zsigánál feszítőpatronnal tudták feszíteni a láncot,majd ha már nem lehetett akkor csere.Nem volt jellemző,hogy átugrált volna.....

2010. okt. 30. 22:06
 9/12 anonim ***** válasza:
A totalcaros Csikós Ponton Mercijében 3 szemmel hosszabb láncot tettek a "gondos" svéd szerelők, lábon lement Németországig. A laza lánc szépen szétvert mindent a környéken, de nem lett baj a vezérléssel. Ezek után szerintem sem jellemző az ugrás.
2010. okt. 31. 02:49
 10/12 anonim ***** válasza:
Két vagy háromsoros vezérműláncot azért ne hasonlítsunk már össze egy biciklilánccal! Ilyen hülyeséget még életemben nem hallottam,hogy a lánc csak "úgy" átugrana. Ez inkább a szíjjas verziókra jellemző. Azért nem szokták az olyan autókat behúzni (indítani)mert nagyobb az esélye a károsodásnak a láncossal szemben.
2010. okt. 31. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!