Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Vectra C első autónak...

Opel Vectra C első autónak megfelelő lenne?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 19 éves vagyok, sikerült megszereznem a jogosítványt. Első autónak nagyon szeretnék venni magamnak most valamilyen kocsit és az Opel Vectra C-t néztem ki magamnak, de sajnos nem sok mindent tudok erről a típusról. Mindenképpen benzines autót szeretnék, az 1.8-as motorral lévő autók jók? Megbízhatóak? Mennyire vészes a fogyasztásuk, illetve a fenntartásuk?

2024. jún. 15. 10:55
 1/4 anonim ***** válasza:
63%

Kívül-belül ronda, az 1.8-as motor egész jó, bár az autó 1,5 tonnája miatt nem ezzel a motorral lesz a legdinamikusabb.

Testvérmodellje a Saab 9-3ng, az utolsó csavarig megegyezik a két autó és az legalább szép is.

2024. jún. 15. 11:01
 2/4 anonim ***** válasza:
38%
Jó ez, lassú, ormótlan, igénytelen, de elsőautónak teljesen jó
2024. jún. 15. 11:20
 3/4 anonim ***** válasza:

Z18XER motor, kőkorszaki Opel technika, 7-9 litert kér átlagban. Rengeteg helyen lehet vele gond. PCV szelep átszakadás, gyújtótrafók, szolenoid szelepek, vez. mod. kerekek, kb. az összes tömítésnél engedi az olajat. Bármelyik használtat megnézed tocsog az olajban a motor/váltó. Az olajhűtőnél, olajpumpa tömítésnél be is szokta keverni a fagyállóval. Se friss jogsival, se 10 évessel nem vennék ilyet. A Z16XER ugyan ez.

A Saab mellett, az Alfa 159-ben és a Fiat Cromaban is ez a retek volt.

2024. jún. 15. 12:33
 4/4 anonim ***** válasza:

"Z18XER motor, kőkorszaki Opel technika..."

Kőkorszaki??? Ez egy Euro4-es, 16 szelepes, változó szelepvezérlésű, szívó benzinmotor. Valóban nem Euro6-os, nincs turbó, nincs OPF. De kőkorszakinak nem mondanám. Akkor egy 8 szelepes, EGR, canbusrendszer nélküli, mechanikus karburátoros motor micsoda, ősrobbanás előtti?! :D

A kérdésre térve, én inkább abban látom a problémát, hogy jellemzően ezek már húszon éves autók. Bennük az összes előző tulaj sunyogó hanyagságával. Állapot, karbantartottság függvénye, hogy vennék-e ilyet, akár első, akár huszadik autónak. Patika állapotút pedig ebből nehéz találni. Ha csak arra kell, hogy legyen egy kis tapasztatod, autózás, szerelés, szervizek terén és pár év múlva, amikor lejár a műszaki, úgyis bontóba lököd, arra szerintem teljesen megfelel.

2024. jún. 15. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!