Kresz érvényesség hosszabbítás?
Szia.
A hivatalos jogszabály úgyszól, hogy a SIKERES kresz vizsgától számítva 2 éved van befejezni a képzést az adott kategóriára. Ezen belül, vagy hivatalosan második éved utolsó napján tett forgalmi vizsgával megszerezhető a vezetői engedély. Bár, azért ritka hogy ennyire kicentizik az autósiskolák is, de előfordul, nem egyedi eset. Ha sikeres forgalmi vizsgát teszel az utolsó napon, akkor szerencséd van, ha nem, akkor másnap elölről kell kezdened az egészet.
Te már több mint 2,5 évvel ezelőtt tettél sikeres kresz vizsgát. Ha nem fejezted be a képzést, akkor elölről kell kezdened az egész tanfolyamot, beleértve a KRESZ-t is.
Egyébként nem teljesen egyértelmű számomra a kérdés. Ilyen, hogy KRESZ érvényesség hosszabítás mint olyan nem létezik. Van egy időintervallum a sikeres vizsgától számítva, ami jelen esetben 2 év és kész.
Igen ilyen alapból nincs ezt tudom
De a vírus miatti vészhelyzet alatt volt ez hogy fél évvel hosszabbítják a KRESZ érvényességét pontosan nem tudom kinek annyit tudok hogy a sikeres vizsga időpontját nézik vagy azt hogy mikor jár le a 2 év
Például ha nekem nem a karantén alatt jár le a KRESZ érvényesség vagy nem akkor vizsgáztam hanem az adott időintervallumon kívűl akkor nekem nincs hosszabbítás az oktatómat kérdeztem erről azt mondta érvényes de viszont az E-Titán szerint lejárt
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!