Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magyarországon végleg kivont...

Magyarországon végleg kivont autó külföldön sem helyezhető forgalomba többet, vagy a bontási igazolás csak Magyarországra vonatkozik?

Figyelt kérdés
Ha egy leadott autót - amit Magyarországon végleg kivontak bontási igazolással - kihozunk a bontóból, külföldön forgalomba tudjuk helyezni? Vagy "globálisan" kerül ilyenkor kivonásra az autó?

2024. jún. 13. 18:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg afrikába.
2024. jún. 13. 19:41
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem valószínű.
2024. jún. 13. 19:43
 3/11 anonim ***** válasza:
Megsemmisítik az alvázszámot, attól fogva az már csak egy darab vas. Hogy hozod ki a bontóból?
2024. jún. 13. 21:14
 4/11 anonim ***** válasza:
47%

Először:

köztudott, hogy a "ha"-val kezdődő mondatoknak nincs jelentőségük.

Másodszor:

hogyan is képzeled el, a "végleg kivont autót kihozzuk a bontóból" jellegű gondolatot?

Harmadszor:

ja bocsi, de nem lehet harmadszor, mert a második után már nincs folytatás!

2024. jún. 13. 21:54
 5/11 A kérdező kommentje:
Láttam már hivatalos bontótól olyan hirdetést, miszerint egyben is vihető az autó (alkatrésznek), rajta volt a rendszám még a képeken, le is csekkoltam, és bontási igazolással, végleg kivont autó volt, szóval van ahol ki lehet hozni, gondolom bontója válogatja...
2024. jún. 14. 07:26
 6/11 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Azt mondod, láttál olyan magyarországi bontót, ahol a leadott és forgalomból hivatalosan kivont autót, a saját rendszámával árultak?

O.K. én meg tegnap Elvist láttam a strandon, ahogy sörözött Leninnel.

2024. jún. 14. 11:22
 7/11 A kérdező kommentje:

Jajj 6-os, gondolom még azelőtt volt fotózva, hogy levették volna róla...

Nem az volt a komment lényege, hanem, hogy az adott rendszámú autó a JSZP szerint végleg ki lett vonva bontási igazolással, mégis úgy szólt a hirdetés, hogy egyben is elvihető - reagálva arra, miszerint a bontók nem adnak ki egész autót.

2024. jún. 14. 11:37
 8/11 anonim ***** válasza:

#7.

Csakis így lehetett, hisz' egy bontósnak fogalma nincs a törvényről.

Ő csak úgy rendszámos autókat szokott fotózni a hulladéktelepen, hogy aztán meghirdethesse és jó pénzért eladhassa azokat.

Az össze előírás meg mehet a lecsóba!

Mond, te tényleg azt hiszed hogy rajtad kívül még senki nem járt bontóba?

2024. jún. 14. 11:48
 9/11 A kérdező kommentje:

Pedig tényleg így lehetett, ahogy írtam.

Bevették az autót, körbefotózták még mielőtt levették a rendszámot, majd meghirdették, hogy alkatrészként vagy egyben vihető alkatrésznek.

Én meg csekkoltam JSZP-n a rendszámot ami a képen volt, és az szerepelt az autóról, hogy végleges kivonásra került.

2024. jún. 14. 12:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Tegyük föl így lehetett.

És akkor most..........????

2024. jún. 14. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!