Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az igazság a fékdugattyú...

Mi az igazság a fékdugattyú visszanyomásával kapcsolatban (részletek lent) ?

Figyelt kérdés
Meg kell nyitni a légtelenítőt visszanyomáskor vagy nem? Én nekem azt mondták ha otthon cserélem a féket bőven elég a fékfolyadék tartály tetején lévő sapkát letekerni, és nem kell kiengedni a fékfolyadékot. De egyes oldalakon meg azt írják koszos fékfolyadékot nyom vissza ami kárt tesz az abs-ben. Na most akkor mi az igazság? Hogy lenne koszos ha zárt a rendszer?
jún. 13. 16:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Én simán visszanyomnám, nem nem fér be a betét. Ha koszos (vizes) a fékfolyadék, mert régen volt már cserélve, akkor amúgy is kicserélném a teljes mennyiséget.
jún. 13. 17:06
 2/5 A kérdező kommentje:
Focus 2-nél a szerelési videón sem javasolják megnyitni a fékfolyadék rendszert és feleslegesen nem is kínlódnék vele ha nem muszáj.
jún. 13. 17:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem vizes nemrég lett ellenőrizve.
jún. 13. 17:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Soha nem nyitottam légtelenítő csavart, környezetemben senki más sem teszi, közösen együtt az évek alatt párezer autó fékfolyadék cseréjén túl vagyunk, soha nem ment tönkre még emiatt egy ABS kocka sem. Ez is valami népi legenda, amit egyszer valami laikus kitalált facebookon vagy valami ócska fórumon, aztán elterjedt.
jún. 13. 17:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem szükséges, de jó ha kinyitod, hogy kijöjjön a trutyi a dugattyúból, ne visszanyomja a tartályba vagy eldugítson valamit. Ha 2 évente cserélve van a fékfolyadék, ahogy elő van írva, akkor teljesen felesleges. Viszont szerintem itthon 99% ezt kihagyja spórolásból.
jún. 13. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!