Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford Focus mk2-ön nem tudom...

Ford Focus mk2-ön nem tudom levenni a hátsó féktárcsát. Van valami jó módszer erre?

Figyelt kérdés
Úgy be van ragadva a rozsda miatt, hogy nem tudtam lehúzni. Befújtam WD-40-el de nem merem erősen kalapálni nehogy a kerékagyban kárt tegyen. Van valami jó módszer erre? Neten láttam ilyet, hogy hosszú 13-as csavarral megnyomi a konzolon keresztül, vagy melegítés esetleg?
jún. 13. 13:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Kalapács! Kárt nem fogsz benne tenni. Márkaszervizben is így vették le nekem. Sőt, mikor a kerékőr kulcsa elnyalódott (mert a kedves gumis fél évvel előtt légkulccsal rárocogtatta), az univerzális leszedővel meg nem lehetett ráfogni, először 2 kilós kalapáccsal teljes erővel ütötték a kerékcsavart, hátha ettől könnyebben megindul. Semmi baja nem lett az agynak, csapágynak.
jún. 13. 13:28
 2/6 anonim ***** válasza:

Nálam renyónál volt ilyen, a youtube videókon a szerelő egy mozdulattal levette a fékdobot, én meg 1 hétig vertem az 5 kilós kalapáccsal, és meg se mozdult.

Végül szerkesztettem egy leszedőd egy rossz fékdobból, avval húztam szét.

De vehettem bontóból komplett kerékagyat, fékestül. 5 ezer volt, kínlódjon vele a fene.

jún. 13. 14:15
 3/6 A kérdező kommentje:
Kerákagy nem megy tönkre az ütögetéstől?
jún. 13. 16:08
 4/6 A kérdező kommentje:
Láttam több ilyen videót is 2-3 kilós kalapáccsal odab.. neki olyat. Én nem mertem ekkorát ütni.
jún. 13. 16:31
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem. Normál üzemben jóval nagyobb erőhatásoknak van kitéve. Ha ettől tönkre menne, az amúgy is már cserés volt.
jún. 13. 16:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Sajnos nem jött le, holnap még adok neki, ha nem megy kihívom a szerelőt szedje le. Így még nem jártam pedig már csináltam ilyet. Úgy be van rohadva, ütöm, wd40 stb. Próbáltam már csavarral is kinyomni hátulról neten írták, hogy 100%-os módszer hát volt egy két roppanás mintha megindulna, de aztán a csavar is elgörbült meg már nem tudtam erősebben húzni.
jún. 13. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!