Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vissza kell adnia a pénzt?

Vissza kell adnia a pénzt?

Figyelt kérdés

Vettem egy autót pár napja. Az eladó azt mondta nincs hibája. Az adásvételire se írt hibát. Elvittem autószerelőhöz és kiderült rengetek hibája van.

- féltengely gumiharang

- toronycsapágy

- légrugó

- féltengely

- automata váltó olajszivárgás

- lengéscsillapító bal első folyás

- főtengely szíjtárcsa a szakadás szélén

Ez egy gyors átnézés volt. Az eladó nem akar együttműködni. Szerinte ez 20 éves autónál rendben. Alá nem tudtunk nézni ott a helyszínen. Mi a teendő? Erre jár a 6 hónap jótállás? A hiba kb. 1.5 millió (amit láttak). Szervízben 40 ezer lenne megnézetni az összes hibát, hogy hivatalos legyen. Ha továbbra sem hajlik sem a pénz egy részének visszaadására, sem az autó visszavásárlására, akkor érdemes jogi útra terelni? Nyerhetek? Bmw az autó és milliós tételt adtam érte.

2024. jún. 10. 18:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát ugye nem megvenni, fenntartani nehéz .

Felültél szépen a szopórollerre kérdező.

2024. jún. 10. 18:54
 12/18 A kérdező kommentje:
Magánszemélytől vettem
2024. jún. 10. 18:54
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

" féltengely gumiharang"

Na, ne röhögtess!

"- automata váltó olajszivárgás"

20 éves az autó, de te márka szervizben akarod javíttatni.

Gondolom nem Audi, ott nincs toronycsapagy.

Gyorsan kellett átnézni?

Gyorsan csak becsinálni lehet.

Jogi útra terelni?

Inkább tereld be valamelyik haver udvarába, aki ért hozzá.

2024. jún. 10. 19:07
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"Ez egy gyors átnézés volt."

És ezzel a mondattal el is vesztetted a "jogi utat". Senki sem hibás azért, mert te hanyag voltál és nem figyeltél, hogy mit veszel. Ha én bemegyek a boltba és véletlenül fehér kenyeret veszek félbarna helyett, mert nem figyeltem, akkor szerinted visszafizetik az árát? Nyilván nem. Én voltam a figyelmetlen, én hibám, semmilyen jogom nincsen reklamálni. Rád ugyanez vonatkozik a kotla bréemvéddel. Szart vettél, nem kényszerített rá senki, oda is figyelhettél volna akár, de hibáztál. Tanulópénz. Fogadd el, az eladót meg ne zaklasd a te hülyeséged miatt.

2024. jún. 10. 19:50
 15/18 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem ha alánézel ezeket a hibákat akkor sem látod.Gásárlás előtt kellett volna átnézetni.
2024. jún. 10. 21:48
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjuk már ezek sima kopó futóműalkatrészek meg 1-2 apróság erre nem jár jótállás,nem rejtett hiba.Sírhatsz hogy nem mondta el neked de mi van ha Ő is ugyanolyan hülye mint Te és nem tudta hogy rossz?Te sem vetted észre hogy lóg a futómű,lehet Ő se érezte mert laikus,esetleg régóta ilyen volt és nem tűnt fel neki.

A tulajnak ki kellene elemeznie az autó műszaki állapotát mert te nem akarod és ha kiderül hogy több kopó alkatrész cserés akkor megy a sírás?Eleve ezeket hibának sem lehet igazán nevezni,szimplán elfáradtak a futóműben elemek,olyan mintha 10ezer km-el ezelőtt cserélt olajnàl te követelnél egy friss olajcserét mert màr régi.

Nem nézted àt a régi prémiumot,megszívtad,ez van majd legközelebb okosabban veszel.Add el áron alul vagy javíttasd meg mást nem tudsz csinálni.

2024. jún. 10. 22:39
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nem értem, ennyire hülye vagy a használt járműhöz? Én a motorom vételárának kb. 40%-át rávertem szervizre az első évben. Pedig még a szerelő is megdicsérte, milyen szép állapotú, milyen a fényezése, és hogy talán még el is hiszi a km óra állását ebben az esetben. De kellett rá bőven költeni. Egy normális szétszedésnél olyan hibák előjöttek, amit az autószerelő korábbi tulaj nem vett észre, én meg megcsináltattam és kifizettem. Te valami álomvilágban élsz, ha szerinted itt az eladó a vétkes.
2024. jún. 11. 09:33
 18/18 anonim ***** válasza:
40%
kamu a kérdés
2024. jún. 11. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!