Mopedautót vennék. Nincs rendszáma. Az eladó azt mondja,erre nem kell,mert 50cm3-es. Általában 400cm3-es mopedautók mozognak, az országban,és csak azokra kell, mondja. Igazat állít?
Figyelt kérdés
pizzafutárjún. 8. 15:23
1/7 anonim válasza:
Tudtommal még nincs magyarországon rendszám az 50 ccm-es gépekre. Németeknél pl. van egyfajta speciális rendszám a rotyogókra is.
2/7 A kérdező kommentje:
Úgy hallani ,hogy most már tényleg be akarják vezetni a rendszámot az 50 esekre is. Ha most megveszem ezt a gépet,szerintem, csak származási papírokkal tudom majd rendszámozni 2025-ben. Egy normál adásvételivel adná el a tulaj. Kintről hozhatta valaki,de úgy tudom valami vám féle ezekre is van.Nem tudom jól gondolom-e?
jún. 8. 15:42
3/7 anonim válasza:
Milyen mopedautó aminek 50cm3-as motorja van, és arréb is tud állni? 🤣
4/7 A kérdező kommentje:
Pizzaszállitásra használják. 5 lóerő visz egy 300kg os karosszériát. kb 45-tel tud menni.
jún. 8. 20:20
5/7 anonim válasza:
Jól mondja, 50 cm3 alatt nem kell semmire rendszám.
6/7 anonim válasza:
50 ccm-es moped autót én még nem láttam.
De ettől függetlenül úgy tudom ezekre egyáltalán nem kell rendszám.
Volt egy kollégámnak Aixamja. Asszem 500 ccm-es motor volt benne. Baromi hangos volt és baromi lassú és csak egy Mopedautó felirat volt a rendszám helyén.
Szerintem egy edzettebb bringás is gyorsabban tud bicajozni.
7/7 anonim válasza:
#6 Pedig arra kellett volna rendszám, hacsak nem ez még 2009 előtt volt, mert akkor vezették be a jogszabályt. Igaz csak hátul és egy kis rendszám van mindegyiken
Pl ezen az eladón is van hátul
Sőt úgy tűnik, hogy már nem elég rá az AM kategóriás jogsi sem, ha nagyobb 50cm3-nál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!