Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 1.0-s, 70kW-os VW polo...

Egy 1.0-s, 70kW-os VW polo hogy tud 4 év alatt 513.000 km-t futni?

Figyelt kérdés

Nekem ez nagyon furcsa. Ez azt feltételezi, hogy minden egyes napon, hétvégén és ünnepnapokon, még KArácsonykor is napi 350 km-t fut az autó.

Vannak persze területi képviselők, meg taxik, meg akik sokat ingáznak. Na de arra a célre nem egy gyenge kisautót vesznek. Nem?

[link]

2024. jún. 6. 17:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%
Céges autók szoktak ennyire sokat futni, éjszakai műszakból kiszáll belőle valaki, nappali műszakos beszáll. Pl. Oszkározással is akár.
2024. jún. 6. 17:30
 2/14 anonim ***** válasza:
66%
Mert nagyon tartósak ezek a kis ezres motorok.
2024. jún. 6. 17:44
 3/14 A kérdező kommentje:
Havi 10e km-re, főleg cégként én inkább valami dízel utazóautót vettem volna, mint ilyen mákdarálót.
2024. jún. 6. 19:45
 4/14 anonim ***** válasza:
49%
Hát te.
2024. jún. 6. 20:11
 5/14 anonim ***** válasza:
Van aki azért jár adott autóval, mert szereti. Ő tudja miért. Aztán ha megbízhatóan működik, minek ülne másikba. Ekkora utat egész biztosan autópályán tesznek meg vele, az pedig motornak váltónak futóműnek egy igazi ideális üzem.
2024. jún. 6. 22:42
 6/14 A kérdező kommentje:

#5, persze ez rendben is van. Csak céges autó kiválasztásakor nem a szeretet szokott az elsődleges szempont lenni. Pont ezaz, hogy autópályázásra cégnek semmilyen szempontból nem ideális egy 3 hengeres 95 lóerős, 175 Nm nyomatékú benzinmotor. Egy főleg városi használatra szánt kaszniban pedig lehet hogy nem a legkényelmesebb utazóautó, napi 8-10 órát folyamatosan benne ücsörögni. 180 km/h körül van a végsebessége. 130-140-nél gondolom már üvölt a kis mákdaráló. Ilyen kisautóknak a zajszigetelése sem a legjobb.

Pont erre irányult volna a kérdésem, hogy ilyen felhasználásra mégis miért esik ilyen autóra a választás?

És elsősorban nem a tartósság szempontjából kédezem. Saját magam is ingáztam autópályán 8 évig. De ez alatt is csak 330.000 km-t sikerült egy dízel autóba beletolnom. Fogyasztás 140 km/h környékén 5,5 l/100 km-nél megállt klímával, fűtéssel, fullra telepakolva. A kis TSI-ről ilyen körülmények között teszteken közel nem ennyit írnak. Műszaki gondom nekem sem volt. 150.000 km-nél kellett ledobnom az első fékbetét garnitúrát. Olajfogyasztás még így 330e-nél sem volt. A beltér sem volt kopott, mert jóval kevesebb volt a ki-beszállás, ajtónyitogatás, motornak a hidegüzem, mint városi nyúzáskor. Ez számomra egyértelmű, nem is ezt kérdeztem. Ez a Polo is teljesen újszeűnek néz ki élőben. Ha nem tudnám, simán azt mondanám ránézésre hogy nem 510e van benne, hanem csak 51e, a kinézte és a kora alapján.

2024. jún. 7. 07:09
 7/14 anonim ***** válasza:
Nálunk pl volt adva egy költségkeret, és mindenki olyan autót választott amilyet akart. Volt egy leasing cég ahol válogatni lehetett. Ez sok más helyen is így van. Ezek bejárós és "terepre" kijárós autók, nem futár ahol fogyasztásra praktikumra kell menni. Valamiért aki azt az autót hajtotta azt választotta. Az üvöltő motor pedig nem mindenkit zavar, a régi autók se voltak halkak. Lehet, hogy megbízható autónak gondolta a kis pólót, és azért kellett neki. Én napi 250et ingáztam hasonló autóval, nem lett tőle semmi bajom.
2024. jún. 7. 12:36
 8/14 anonim ***** válasza:
Legelső autóm még egy ezres swift volt. Nem volt se kényelem se teljesítmény szél zaj már 80nál is bőven volt. Óra szerint 130nál nem ment többet. Ahhoz képest ez űrhajó. A jelenlegi autóm nagyon kényelmes és megbízható. De nem dízel és még csak nem is turbós. Szél zaj 180nál sem kritikus benne. Még is miért vennék dízelt.
2024. jún. 8. 12:49
 9/14 anonim ***** válasza:
Amúgy teljesen igazad van 5ös.
2024. jún. 8. 12:51
 10/14 A kérdező kommentje:

"Még is miért vennék dízelt."

Talán azért a bő 6 millió forintért ami a zsebedben marad 513.000 km alatt, ha magánszemély vagy. Ha cégként veszed, még ennél is több megmarad, amit nem kell jótékonyságból a Molnak adományoznod.

2024. jún. 8. 13:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!