Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most akkor vége a motornak?

Most akkor vége a motornak?

Figyelt kérdés

Ma reggel el akartam indulni vele, de folyik alul az olaj (jó méretes foltot hagyott a földön, a hangja olyan, mint a traktornak, és a sárga lámpa is folyamatosan világít.

Típusa: Kia Picanto 1,1-es benzin

Gyártási év: 2004

2024. jún. 6. 08:24
 1/10 anonim ***** válasza:
40%
Nem jó jel. Több oka is lehet. De hány km van benne? Volt nagyon meghajtva?
2024. jún. 6. 08:27
 2/10 anonim ***** válasza:
72%

El ne indítsd többet, még nagyobb lesz a kár.

Remélhetőleg még menthető a motor.

De sajnos eléggé motorcserésnek hangzik. :(

A vízre, olajcserére mindig nagyon figyelj.

Ha ez megvan, baj nem lehet.

2024. jún. 6. 08:33
 3/10 Szolovjov ***** válasza:
100%
Meg kell nézni mi a baja. Minap egy vezérlésszakadt VW motort szedtünk szét. Találkozott a dugattyú a szelepekkel. Kell bele néhány szelep, meg két hidrotőke. Ennyi baja lett. Másik autó amit láttam a héten: 150-nél beszakadt a szelep az 1.5 Dci Renult-ba, dugattyú kettétört. Kapott két új dugót és már működik is. Még egy kicsit csattog a hidrotőke, az még cserés, aztán kész is. Szóval néha a drasztikus hibák is viszonylag olcsón javíthatóak.
2024. jún. 6. 08:54
 4/10 krwkco ***** válasza:

1. nézd meg az olajszintet. Ha nem lóg bele a pálca, akkor előfordulhat, hogy a hidrotőkék nem kapnak olajat és a szelepek lenyomása emiatt csattog.

2. Az olajrendszer nem olyan, mint pl. a hűtővíz rendszer. Nem kering a motoron kívül. Ezért a folyás helye a motoron van: szelepfedél szimmeringek, kartertömítés, kartersérülés, olajleeresztő csavar.

3. Mivel nem írtad meg, hogy mit mutat az olajpálca, felteszem, hogy nem értesz az autóhoz annyira, hogy megtaláld az olajfolyás helyét. Jelentkezz be szerelőhöz.

4. A motor valószínüleg nem ment tönkre.

2024. jún. 6. 10:01
 5/10 krwkco ***** válasza:
szelepfedél, szimeringek
2024. jún. 6. 10:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Motor aljan olajtocsa, te meg beinditod az autot es csodalkozol, hogy csattogó hangot ad ki... miert nem mentem autoszerelőnek ennyi okos emberből milliomos lennek egy kettő
2024. jún. 6. 11:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem úgy érti, hogy tegnap amikor még lerakta az autót nem volt tócsa meg traktor hang.
2024. jún. 6. 11:23
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen, utolsó így gondoltam. Mindegy a kérdés már tárgytalan, volt a szerelő, ő is a motorcserét javasolja. További szép napot mindenkinek!
2024. jún. 6. 11:31
 9/10 krwkco ***** válasza:

"ő is a motorcserét javasolja"

Azt is elmondta, hogy miért? Mi a hibája? Csak úgy kiváncsiságból. :-)

2024. jún. 6. 11:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Mondom, hogy autoszerelőnek kellett volna mennem :-D
2024. jún. 6. 16:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!