Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Váltó olajat hol kell betölteni?

Lali1013 kérdése:

Váltó olajat hol kell betölteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 2003-as Mazda 6 kombi amin nem tudom hol keressem a váltóolaj leeresztőt és a betöltő helyét. Nehézkesen megy a 2. 3. fokozatba lkissé ezért akarom cserélni, tudom hogy a szinkrongyűrű is lehet ludas,de megpróbálom ezt hátha segít valamennyire.

2024. jún. 5. 10:50
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Leeresztő a váltó alján értelemszerűen, betöltő a váltó oldalán.
2024. jún. 5. 11:05
 2/6 krwkco ***** válasza:

Nem minden autónál van a váltón leeresztő csavar.

Pl. a 2000 körüli IB5-ös váltójú Fordokon sincs. Mondván, hogy nincs előírt váltóolajcsere. A Mazda akkoriban együttműködött a Forddal. Úgyhogy nem csodálkoznék, ha semmi ilyesmi nem lenne a váltó alján.

(A Fordoknál vannak bizonyos trükkök, de kicsit rizikósak. Mazda csoportban kellene megkérdezni, hogy a userek kitaláltak-e valamit, ha nincs leeresztő.)

2024. jún. 5. 11:14
 3/6 anonim ***** válasza:
2: az LOL :D
2024. jún. 5. 11:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha automata váltó, akkor már inkább ne cseréld ki, rosszabb lesz csak.
2024. jún. 5. 11:38
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ mindenkinek!

Megtaláltam a csavarokat,de mivel szerintem sajnos elég régen lehetett hozzányúlva, vagy egyátalán nem,mivel a kézikönyv sem említi hogy cserélni kellene,ezert keményen be vannak a csavarok rohadva,wd 40 sem segít rajta. Nem akarom a csavarokat elnyalni,így rábízom majd egy hozzáértőre.

2024. jún. 6. 08:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Wd40 amúgy sem ér sokat.

Mindig a betöltő csavarral kell kezdeni. Ha az nem jön ki miután leengedted az olajat az szívás 😅😅

2024. jún. 6. 09:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!