B kategóriás jogsival nemzetközi áruszállító munkáért mennyi a reális fizetés?
Volna lehetőségem sofőrködni 3,5t alatti járművel nemzetközi szinten. Kb a legtávolabbi hely 1200-1300km-re van, tehát egy ilyen fuvar minimum 2 napos.
Az érdekelne, mennyi fizetés a reális?
Főleg olyan emberek válaszát várom, akiknek van tapasztalata ebben.
Napidíjban számolva minimum 70 eurótól kezdődik, de ha aznap nincs fuvar és áll az autó, akkor ettől jóval kevesebb.
Az unokatesóm furgonozott nemzetköziben, tőle hallottam. Van ahol havi fix fizetés van, vagy kilométerre fizetnek.
Hogy kinek melyik felel meg, azt mindenki maga dönti el. Talán a napidíj jobb, de mindenhol hajtani kell.
1300 km két napos?? Szerintem örülj ha egy ilyen expressz útra adnak 24-35 órát, hogy a lerakóra érj.
Köszönöm a válaszokat!
A 2 napot vissza úttal együtt számoltam. Feltételezem, hogy vinnék egy rakományt odafelé is és vissza is, de egyenlőre a részletekről nem tudok, ezért is érdekel, mennyi pénzért éri meg elvállalni.
ilyen nemzetközis fuvarozást ne vállalja szerintem, ha ennyire érdekel ez az életmód, akkor inkább kamionozás.
Képzelheted egy kamionban milyen aludni, akkor egy furgonban?
A legtöbben nincs az az úgynevezett "kutyaól", tehát az üléseken alszol.
Meg itt nincs tachográf, nem annyit vezetsz, amennyit egy hivatásos kamionsofőr vezethet (különben ha lebukik orrba szájba..), hanem konkrétan egész nap vezetned kell, amíg ébren vagy.
Volt osztálytárssal beszéltem 3 éve, akkor neki megvolt a havi 600 tisztán. (Nem tudom, mennyit kellett hozzá mennie.)
Nyelvtudás nélkül, GPS-sel ment egész Európában, de főként Németországba, mert ott volt a cég központja. Szükség esetén a raktérben aludt matracon.
Mivel állandó alkalmazott volt, néha nevetséges dolgokkal küldözgették. Pl. egyszer 10 üres raklapot vitt ki Németországba, mert elrontották az elszámolást, és egyszerűbb volt kiküldeni, mint átírni... Visszfuvarban meg a főnök feleségének kedvenc cipőjét hozta el Prágából.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Kaptam egy ajánlatot: 25ft/km
Nem tudom, hogy ez jó-e.
Mindenképpen meg szeretném beszélni, hogy állópénzt is kapjak, egy teljes nap külföldön fuvar nélkül 10ezer Ft-ra gondoltam.
Mi a véleményetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!