Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szeretném lemosni az autót de...

Szeretném lemosni az autót de nincs árnyékom a kertben?

Figyelt kérdés
Délelőtt a napon moshatom és waxolhatom az autót?

2024. jún. 2. 16:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
25%

Ennyi ésszel hogyan kaphattál jogsit?

Léteznek úgynevezett felhők, amik szintén árnyékot tartanak. Meg napnyugta. Meg autómosó.

2024. jún. 2. 17:20
 2/13 anonim ***** válasza:
58%
Szeretnék tankolni de nincs benzinkutam.
2024. jún. 2. 17:22
 3/13 krwkco ***** válasza:
27%

"Délelőtt a napon moshatom és waxolhatom az autót?"

Igen, de gyorsnak kell lenni. És bőséges mosóvízzel alaposan lehűteni.

Azért nem ajánlják a napon mosást, mert ha letörlés előtt megszárad valahol, akkor kiválik a vízben levő vízkő.

2024. jún. 2. 18:29
 4/13 krwkco ***** válasza:
És ez fokozottan érvényes a vaxolásra. Kis felületeken kell a vaxot felkenni és rövidebb várakozási időkkel fényesíteni. Ha megkeményedik a vax és nem lehet letörölni, akkor egy újabb mennyiséget kell ugyanoda felkenni, az feloldja. És azonnal áttörölni.
2024. jún. 2. 18:31
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm krwkco az értelmes választ.
2024. jún. 2. 19:30
 6/13 anonim ***** válasza:

Na de nincs a ház mögött sem egy olyan hely, ahova nem tűz reggeltől estig oda a nap?!

Ez esetben vagy gyorsan dolgozol bő vízzel és/vagy felkelsz korán, vagy ilyenkor 7 óra uttán csinálod este, amikor már annyira nem tűz a nap. Ekkor mondjuk az a baj, hoyg pont a végére, a wax visszatörlésére nem lesznek a legoptimálisabbak a fényviszonyok. Én már csináltam úgy (más okból, ekkor volt időm), hogy kint amíg valamennyir eláttam, lemostam az autót, leöblítettem és beálltam a garázsba. A törlést, waxolást már bent este lámpafénynél csináltam.

2024. jún. 2. 19:39
 7/13 A kérdező kommentje:
Kora reggel és este azért nem tudom lemosni és waxolni mert magasnyomású mosóval csinálom és a waxolást is polírgéppel végzem, amiknek azért van némi hangja és a szomszédok nem igazán örülnek neki. Egyébként én is kora reggel neki állnék amikor még ideális a hőmérséklet is
2024. jún. 2. 20:49
 8/13 anonim ***** válasza:

[link]

Milyen autó egyébként?

2024. jún. 2. 20:54
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem tesz jót a tűzforró festéknek a jéghideg víz, ilyenkor szokott lemállani a lakkréteg és ilyen pikkelyes lenni. Este felé amikor már lehűlt a kaszni, akkor lemoshatod nyugodtan. Ha nincs nagyon forróság, akkor akár napközben is lemoshatod.
2024. jún. 2. 21:11
 10/13 anonim ***** válasza:

"tűzforró festéknek a jéghideg víz, ilyenkor szokott lemállani a lakkréteg és ilyen pikkelyes lenni."

Jót nem tesz neki, de ennyit azért ki kellene bírnia. Nyári záporok, zivatarok sem kizárólag éjszaka vannak. Ezzel az erővel az összes utcán tárolt autónak, pikkelyesnek kellene lennie. Sőt, az új autókat a gyár telephelyén, vagy a márkakereskedében többnyire nem zárt, fedett hangárban tárolják.

2024. jún. 2. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!