Szeretném lemosni az autót de nincs árnyékom a kertben?
Ennyi ésszel hogyan kaphattál jogsit?
Léteznek úgynevezett felhők, amik szintén árnyékot tartanak. Meg napnyugta. Meg autómosó.
"Délelőtt a napon moshatom és waxolhatom az autót?"
Igen, de gyorsnak kell lenni. És bőséges mosóvízzel alaposan lehűteni.
Azért nem ajánlják a napon mosást, mert ha letörlés előtt megszárad valahol, akkor kiválik a vízben levő vízkő.
Na de nincs a ház mögött sem egy olyan hely, ahova nem tűz reggeltől estig oda a nap?!
Ez esetben vagy gyorsan dolgozol bő vízzel és/vagy felkelsz korán, vagy ilyenkor 7 óra uttán csinálod este, amikor már annyira nem tűz a nap. Ekkor mondjuk az a baj, hoyg pont a végére, a wax visszatörlésére nem lesznek a legoptimálisabbak a fényviszonyok. Én már csináltam úgy (más okból, ekkor volt időm), hogy kint amíg valamennyir eláttam, lemostam az autót, leöblítettem és beálltam a garázsba. A törlést, waxolást már bent este lámpafénynél csináltam.
"tűzforró festéknek a jéghideg víz, ilyenkor szokott lemállani a lakkréteg és ilyen pikkelyes lenni."
Jót nem tesz neki, de ennyit azért ki kellene bírnia. Nyári záporok, zivatarok sem kizárólag éjszaka vannak. Ezzel az erővel az összes utcán tárolt autónak, pikkelyesnek kellene lennie. Sőt, az új autókat a gyár telephelyén, vagy a márkakereskedében többnyire nem zárt, fedett hangárban tárolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!