A2 jogsival nagyobb motort vezetek mit kaphatok?
Sziasztok! Vázolom a szituációt:
Van itthon a családban egy motor, amit megkaptam. 600köbcentis, forgalmiban 24kw, de valójában 74kW.Nem lett fojtva, hanem valamiért így lett kiadva a forgalmi, szerintem elírták. Ha ezt egy rendőr meglátja, mire számíthatok? Mert ugye vezethetek 35kW-ig, de mennyire lehet feltűnő nekik, hogy ez nem lehet 24kW? Illetve mit kaphatnék? Pénzbírság? Eltiltás? Tapasztalatokra kiváncsi vagyok, hátha járt már valaki így. Viszont ha nagyon necces a dolog, akkor inkább nem járok vele. De azért megkérdezem.
Ne a rendőrtől félj.
A biztosító sokkal meredekebb lesz.
Ha részese leszel egy balesetnek, akár vétlenként is, a biztosító szakértője azonnal megállapítja, hogy az adott kategóriára nem rendelkezel vezetői engedéllyel, ergo nem vehettél volna részt a forgalomban, ergo semmis a biztosítási szerződésed. Vagyis automatikusan vétkes vagy, fizethetsz minden kárt zsebből, plusz okirathamisítás bűncselekménye is felmerül, ami nem néz jól ki például egy erkölcsi bizonyítványban.
Kezdjük ott hogy SEMMIKÉPP nem vezetheted ezt a motort A2 jogosítvánnyal!
Azon felül hogy max 35kW és 0,2kW/kg a korlát, az eredeti teljesítménye nem lehet több mint 2x annyi mint a folytott/ami a forgalmiban van.
Másrészt a rendőr csak azt nézi meg mi van a forgalmiban, ha csak gyorsan rápillant és nem jártas a témában, lehet ez fel sem tűnik neki, de ha lekérdezi akkor baj lehet.
Köszi a válaszokat!
#2 na igen, baleset esetén mindenképp szívás lenne enyhén szólva.
#6 Lekérdezés alatt nem tudom pontosan mire gondolsz, de ez a belügyminisztérium nyilvántartása szerint is 24kw. Már ha erre gondolsz, ha nem akkor bocsánat.
Maga a motor egyébként 220 kiló ha jól emlékszem. De ezek alapján akkor inkább nem használom, max itt a környéken gyakorolhatok vele. Csak sajnálom azért, mert nagyon jó motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!