Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Támogatnád e, hogy a hangos...

Támogatnád e, hogy a hangos autók és motorok után fizessenek a tulajdonosaik?

Figyelt kérdés

Cserébe a csendesebb autók és motorok után kevesebbet kellene fizetni, alacsonyabb súlyadó, jövedéki adó, biztosítás díja, stb révén.

Az egyik oldalon elalélnak a zajtól, a tulajdonosok számára egy sajátos örömszerzés a durrogó kipufogó és a zzzZzzzzZZZz hangú pici krosszmotor.

A másik oldalon pedig adott esetben százakat, ezreket zavar. Adott esetben vasárnap hajnalban, adott esetben kisgyerekeket.

Tehát bizonyos gyárilag hangos autók és motorok, illetve átalakítás után bizonyos autók és motorok extra díjat fizetnének a költségvetésbe. Műszaki vizsgán a hangszennyezés mértékét bevezetik a forgalmiba, ha rendőr megállít és láthatóan/hallhatóan hamis adatok vannak a forgalmiban, akkor megbacás lesz a vége.

máj. 28. 14:19
A kérdező szavazást indított:
Igen, szeretem a csendet, és jó lenne picit kevesebbet fizetni az autó után.
Nem, én egy szegény fillérbacó köcsög vagyok akiknek csak szakadt tuningladára tellik. Az meg nem érdekel, ha a verdám ezreket zavar fel éjszaka.
12 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Újabb remek ötlet azonos szerzőtől. Tícsukkbe, legykötelező, támogassuk.
máj. 28. 14:23
 2/18 anonim ***** válasza:
Inkább a füst okádó dízeleket kellene... Hajnalban a busz is hangos.
máj. 28. 14:24
 3/18 anonim ***** válasza:
3%
Nem, inkább vennék neked egy füldugót, ha ennyire zavar.
máj. 28. 14:27
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Le leszek nullázva, tudom, de én azokat a járműveket koboznám, el, amelyek házilagosan (mindegy, hogy szakműhelyben vagy a kapu előtt) zajosabbá lett téve bármilyen átalakítással (Lásd. pl. hogyan lehetne morcosabb a hangja?). És azokat is, amelyekben zenét bömböltet a vezetője.
máj. 28. 14:27
 5/18 A kérdező kommentje:

1. Konkrétumok kellenének miért nem remek ötlet.

2. A busz és a teherautó is hangos, de vagy nem lehet vele mit kezdeni vagy extra pénzbe kerülne, hogy halk legyen. Míg a hangos autók/motorok esetén simán megoldható, hogy halk legyen. Inkább az kerül extra pénzbe, hogy hangos legyen.

máj. 28. 14:28
 6/18 anonim ***** válasza:

Sok hangos (sport)autóban nagyobb motor van, mint egy buszban vagy teherautóban.

Akkor miről beszélsz?

Van bárminemű műszaki háttértudásod is a proli okoskodás mellé?

Aminél ESETLEG jogos lehet a felvetésed, azok a házilag kilyukasztott, igénytelen sufnituninggal megmókolt autók. Ez a kategória valóban tud bántóan hangos és mellé igénytelen is lenni, de mivel a rendőrség rájuk van szállva nagyon keményen, így kevés is van belőlük.

máj. 28. 15:28
 7/18 anonim ***** válasza:
Egy ilyen kérdes elolvasára után mindig direkt eggyel alacsonyabb fokozatban húzatom ki, csak, hogy megpukkadj :) :) :)
máj. 28. 15:28
 8/18 dirtboy ***** válasza:
Ha fizetek azért hogy kellően hangos legyen a motorom pl akkor neked mivel lesz nyugodtabb az életed? Elmegy előtted 100 motoros aki többet fizet mert hangosabb a motorja,mivel lesz neked jobb? Neked abból nem lesz egy forintod sem,te továbbra is ugyan azt a zajt fogod hallani és észre sem veszel semmi változást. Gondolod hogy az állam majd rád fogja költeni? Néz már szét az országba.
máj. 28. 16:25
 9/18 A kérdező kommentje:

6# A motor lökettérfogat/teljesítmény és a zaj között csekély összefüggés van. Egy 50ccm-es szar kismotor is lehet brutál hangos, de egy 500 lóerős autó is lehet halk.

7# Egy ilyen hsz után mindig keresek éjjel egy hangosabbnak tűnő sportkipufogós autót és direkt szöget teszek a gumik alá, plusz össze is karcolom. :)))

8# Úgy, hogy nem lesz 100 motoros, hanem pl 50 vagy 60. Mert egy részüknek nem ér annyit a plusz hang, hogy fizessen érte.

máj. 28. 16:54
 10/18 anonim ***** válasza:
Nekem bármennyit megér a plusz hang. Többe került a sportkipufogó a motoromra, mint a legtöbb magyar komplett autója.
máj. 28. 17:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!