Elképzelhető-e olyan, hogy egy autónak Skoda 100 nincs tulajdonosa, csak üzembentartója? Elméletileg üzembentartóként szerepel, de tulajdonos jogkörrel járhat el. nincs törzskönyve se.
Megint általánosságban válaszolnak az emberek. Attól, hogy nem tapasztaltatok még valamit, nem azt jelenti, hogy nem létezik.
Jellemzően régi járművek, gépek esetében van így.
nincs tulajdonos elviekben, mert nem visszakereshető a tulajdonjog.
Ettől eltekintve viszont üzembe helyezhető az autó, traktor stb.
Én egy Dutra tipusú traktor "tulajdonosa" vagyok így.
Az én esetemben pl. egy fatelepen dolgozott a gép. Nem volt forgalmija, se törzskönyve, elveszett minden papírja. Én is szkeptikusként álltam a dolog előtt. Többhelyen utánajártam, sajnos még a hivatalokan sincsenek egészen képben. Ügyfélkapun pl. olyan szöveggel szembesültem, hogy a törzskönyv kiadása nem lehetséges vagy valami hasonló. Ezért nincs tulajdonos! Csupán üzembentartó. Minden probléma nélkül át tudtam iratni, biztosítást tudtam rá kötni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!