Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az ilyen régebbi autókban...

Az ilyen régebbi autókban milyen minőségi műanyag és kárpit volt? Mennyire volt tartós?

Figyelt kérdés
[link]

máj. 19. 20:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Sz@r minőségű műanyagok, relatíve tartós kárpitok. Ezek a kocsik, abból készültek, ami "elérhető" volt a KGST "piacon". Ezen anyagok minősége kérdéses, de legalább hullámzó is volt. A termelés minden darabja évekre előre el volt adva, a minőség nagyon sokadlagos kérdés (sem) volt.
máj. 19. 22:34
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha jól látom, akkor 1500-ös lada, ezeknél hajlamos volt megrepedni a műszerfal borítása.
máj. 19. 22:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez egy Lada. Nem pont ez a típus, hanem egy 1978-es gyártású 2101-esem volt, amit első tulajtól örököltem, két éve adtam el. Gyerekkorom óta ismeretem az autót, születésemkor is ezzel hoztak haza a kórházból és akkor sem volt már új autó.

De a kérdésre rátérve: a kárpitok műbőrből voltak. Nem a mai jó minőségű műbőrből. Hanem mai szemmel elég gagyi, kemény, sprőd műbőrből. Én azon döbbentem meg, hogy a varrást is csak imitálták raja, bele volt öntve a minta a műanyagba!

A mai műbőrök elég jól hasonlítanak a valódi bőrre. Messziről, első látásra nehéz egy laikusnak megkülönböztetni. Na, a Ladánál nem! Ordított róla, hogy műanyag az egész. De akkor a 70-es években ez volt. Más világ volt, ennek is örültek, hogy van.

Az ajtókárpitok ugyanez. Ugyanaz a barna műbőr, mint az üléseken.

A műnyagok is kemény, kopogósak a műszerfalon. Próbáltak belenyomni valami struktúrát. Az akkori technológiai színvonalon el tudom képzelni, hogy menőnek számított, de mai szemmel nézve azért elég furcsa. Kevesebb is volt jóval a műanyag, mint egy mai autóban. Ma szinte mindenhol műanyag vesz körbe. Akkor csak az volt a műanyag, ami nagyon muszáj volt. A műszerfalon, ajtókon lévő díszlécek pl. fémből voltak. Nem fém színűre festett műanyagból.

máj. 20. 07:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Akkor jó volt ez, állandóan sáros csatakos volt minden meg sok volt a föld út és ha ki be szállt az ember akkor csak hordta be.

Na ezeket könnyű volt egy vizes ronggyal vagy szivaccsal kitörölni és kész, olyan volt mint új korában.

máj. 20. 08:26
 5/7 anonim ***** válasza:
#3-es vagyok. Igen, valószínű ez lehetett az oka, amit a #4-es ír, hogy még a padló sem szövettel volt burkolva mint a mostani autókon, hanem az is full műanyagszerű cucc volt az egész.
máj. 20. 08:34
 6/7 Szolovjov ***** válasza:
52%
A régi autókban 2 0évesen is helyén volt a tetőkárpit, az üléseken 30 évig is bírta a szövet. A mai autókon 5-6 év után lóg a tetőkárpit, az ülés szövetét meg kidörzsöli a nadrág. Hulladékok, még a Ladához képest is. De legalább méreg drágák. Két típusban van normális kárpitozás manapság: Bentley és a Porsche. Csak ki kell fizetni.
máj. 20. 14:59
 7/7 anonim ***** válasza:

#6 én nem tudom milyen autókhoz volt szerencséd eddig... Nekem két autóm van. Egy 19 éves, 12 éve nálam, 360.000 km-rel. A tetőkárpit makulátlan. Igaz soha nem volt semmiért lecibálva. A félbőr fűthető üléseknek sincs semmi baja, egyetlen apróságot leszámítva: egy helyen ahol találkozik a szövet és a bőr, ha elkezdem széthúzni látszik, hogy a varrásnál egy fél centis helyen nem az igazi. De nem feltűnő, csak feszegetve látszik. Kárpitos állítólag meg tudja csinálni. Ha 19 év alatt ennyit kibírt, még így is el fog menni még egyszer ennyit röhögve. Közel sem arról van szó, hogy cafatokban lógna, foszlana szét. Igaz mindig vigyáztam rá, nem melós cuccban huppantam rá az oldaltámasztra. A bőrös rész is rendszeresen kapott bőrápolót.

A másik autóm 6 éves, új korától nálam. Na ez meg teljesen újszerű. Használati nyom sem látszik se a tetőkárpiton, se az üléseken. Igaz ez se telekre járós, kapálás után sáros cuccban beülős, meg csomagtartóban betonkeverő, rotakapa szállítós autó volt sosem. És én sem vagyok 120 kiló.

máj. 20. 17:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!