Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Féknyereg dugattyú okozhatja...

Féknyereg dugattyú okozhatja ezt a hibát?

Figyelt kérdés
Megállás után tűz forró az új féktárcsa és betét a bal első keréknél. A többi mind szinte hideg, így arra gondolok hogy fog a fék fékezés nélkül is. Mindent ellenőriztem, könnyen jár a helyén a betét, tárcsa jó helyen van stb. Egy valami amit észrevettem, hogy nehezen megy vissza a dugattyú a féknyeregben. Legalábbis nehezebben, mint a másik oldalon. Nagyon elhanyagolt autó volt, amikor megvettem, ezért szinte biztos, hogy a 20 év alatt nem volt cserélve a fékfolyadék. Mondjuk 1% a víztartalma, azt mértem, szóval nem tudom. A kérdés az lenne, hogy okozhatja ezeket a tüneteket a dugattyú szorulása? És ha igen, akkor milyen féknyerget érdemes venni? A legolcsóbb lehet rossz? Maxgear jó lehet belőle? Végülis nem túl sok baja lehet egy féknyeregnek nem? Vagy érdemes jó márkát venni inkább? Vagy vegyek bontottat hátha az jó?
máj. 19. 16:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Miért vennél újat? Ki kell takarítani, és ellenőrizni a dugattyút,nincs-e berágódva, ha igen, akkor általában lehet is kapni újat felújítókészletben. Felesleges ezért komplett nyerget venni.
máj. 19. 16:31
 2/3 anonim ***** válasza:

Ki kell nyomni a dugattyút és megnézni milyen állapotban van.

Jó eséllyel annak xar már a felülete.

Aprópénzért kapni újat.

máj. 19. 16:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Akkor ebből szerelő lesz, ami lehet hogy drágább mintha vennék egy új féknyerget. 13.000-ért láttam új féknyerget, igaz Maxgear gagyi márka, de nem tudom mennyire lehet ez gagyi.
máj. 19. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!