Éves szinten mennyit költötök az autótok javítására és milyen típus?
Most 15 éves dízel Fiat Bravo közel 400 ezer kilométerrel.
Motorikusan és elektronikusan most sincs gond vele.
Azonban a műanyag és gumi alkatrészek folyamatosan elhasználódnak. Most volt kuplungos, a gyári jött ki belőle, tárcsa, lendkerék, főhenger, kinyomócsapágy így volt 300 ezer.
De volt már cserélve benne az egr ház, olajhűtőház, vízcsövek, turbócsövek, turbó felújítva.
Hozzáteszem nagyon sokat megy. Így mindenesetre tudom az előéletet ugyanis nincs kedvem belefutni egy megkímélt, garázsban tartott, hölgy tulajdonostól fajtába.
3-as BMW évi 500 ezer kb. (volt év amikor szinte nem kellett semmit javítani csak olajat cserélni, de volt amikor elkért 1,8 milliót is)
Másik kocsim Suzuki ott inkább ilyen évi 100-150 ezerre saccolnám átlagosan.
4
Miket kellet javítani rajta ennyiért?
Disa szelepek, gyerták, trafók, vezérlés, kettőstömegű + kuplung, fékek, lengéscsillapítók, különböző olajszivárgások megszüntetése, ablakemelők, klíma, benzinpumpa, vízpumpa, akkumlátor most így hirtelen ennyi jutott eszembe de volt még sok apróság az évek során , nagyjából olyan 4 millió körül járok vele, de most egy megbízható és jó állapotú autó. Illetve volt ezek között is olyan amit megelőző karbantartásként végeztettem el.
Előző válaszomnál a BMW-re gondoltam, ha a Suzukit kérded ott igazából apró dolgok, volt ott is akkumlátor, fékek, pár lengéscsillapítós alkatrész. Ott inkább a kopóalkatrészek voltak cserélve, de nem is használom sokat, illetve ott csak azt csináltatom meg ami szükséges, meg nem is igazán kér sokat amúgy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!