Opel Astra K(2017) check engine miért gyulladt ki?
Mi a hibakod?
Kivillogtatod (nem tudom, a te autodban hogy kell, nekem regebbi astram van) es pl. itt leolvasod, mit jelent:
Vagy csak siman szerviz.
Ha már a kérdező -a gyakorin szokatlan precizitással- leírta, hogy az ABS és ESC jelzett, akkor ne adjunk neki olyan tanácsokat, ami ezt nem veszi figyelembe.
Ezek arra utalnak, hogy nagy kerékfordulatnál valamelyik gyengélkedő kerékszenzor nem tudott értelmezhető jelet adni. Amíg világít az ABS lámpa, addig lehet, hogy nem jön vissza az ABS meg az ESP. De anélkül lehet közlekedni, amig szervizbe viszed.
Esetleg róbáld meg egy félórára levenni az akksi kábelt. A negatívot. Hátha akkor törlődik a hiba. (Nem biztos.) Le is tesztelheted, hogy egy poros úton, erős fékezésnél lesz-e ABS.
Hibakódot kellene kiolvasni. Az alapján el lehet indulni. Látatlanban addig csak találgatás.
Ilyen autóm van nekem is. Itt már nem működik a pedálteszt meg villogtatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!