Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan lehet retró autóhoz...

Honnan lehet retró autóhoz alkatrészt találni?

Figyelt kérdés
Felmerült bennem a kérdés hogy mi lenne ha vennék egy igazi klasszikus retró autót és rendbe raknám? Tudjátok az az igazi “retro feeling” amit egy 60-70-80-as évekbeli autó ad, az megfizethetetlen. Igaz fiatal vagyok de mindig is vonzottak a régi autók. Abból a kórból amikor még a vezetés egy igazi élmény volt és nem csúfította el a mai modern technológia. Na de a kérdés lényegére vissza térve,tudtok-e olyan weboldalt ahol ilyen régi vasakhoz lehet még szerezni alkatrészt,vagy van-e valakinek ilyennel tapasztalata? A másik fontos kérdés az lenne hogy aki jártas ebben,milyen típus lenne érdemes ilyen célra? Minden nap szeretném használni. Audi 80,Volkwagen Santana stb…hasonló gépekre gondoltam. Szeretem a klasszikus régi kocka lámpás sedan autókat. Én sajnos sehol nem találok olyan oldalt ahol ilyen régi járművekhez be tudok szerezni bármit. Bárki aki érdekelt vagy jártas a témában szívesen meghallgatom a véleményét. Még annyi hogy nem vagyok gazdag szóval kicsiben kezdeném és szépen lassan építgetném. Nyílván nem a 20-30 milliós cherolet-re vagy hasonlóra gondolok retró alatt csak amit egy átlag ember tud szépítgetni magának ha van rá egy kis tőke.

#autó #retró #60’ #70’ #80’
2024. máj. 5. 23:09
A kérdező szavazást indított:
Érdmes belekezdeni
Nehezen megoldható,felejtős
Nem lesz hozzá alkatrész
11 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Kopó alkatrészek nyilván vannak egy 80-as Audihoz pl: fék, kupplung, vezérlés. A rittkább cuccokra márka klubbokban lehet körbe kérdezni.

Jó játék ez a retró autózás, de jobb ilyen kommerszebb autóval csinálni. Mert ezeknek van komoly háttere. Vannak amcsi autós csoportok, de mire az USA-ból megjön a cucc azért az nem kis idő egy napi használós kocsinál.

2024. máj. 5. 23:27
 2/8 anonim ***** válasza:
Adott típus fb csoportjában érdemes körülnézni. Magad fenntartani egy ilyet az pénz hiányában jelentős autószerelői képességeket és némi bontós, karosszérialakatos hajlamot is igényel.
2024. máj. 6. 02:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell értékítélet mondani egy ilyen kérdésnél?

Lényeg, az internet világában csak a megfelelő fórumokra, csoportokba kell belépni, ahol a típus fanatikusai vannak és minden infót össze tudsz szedni.

2024. máj. 6. 07:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja és a másik fontos dolog, filléres OT-zás nincs.

Eleve ilyen autókat már nem tart normális meber napi használatra, másrészt sok tekintetben igencsak megkérdőzejelezhető az alkamasságuk a mai forglami viszonyok között.

2024. máj. 6. 07:13
 5/8 anonim ***** válasza:
62%
Nem tudod Te ezt megfizetni.
2024. máj. 6. 07:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Első sorban a kiválasztott autó tipusa/márkája határozza meg az építést.

Egy S100-as Skoda, egy kereklámpás Lada, vagy egy 2T Wartburg talpra állítása még megoldható néhány millióból.

Viszont egy 356-os Porsche vagy a Citroen Traction Avant, már álomnak is túl drága.

Mellesleg ha tudod, hogy milyen autót akarsz, onnan már könnyebb, mert szinte minden tipusnak van önálló fan-club oldala.

2024. máj. 6. 09:26
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Napi használósnak én csak valami öreg jó állapotú mercit tudok elképzelni.

Ami simán tartja a forgalom tempóját: 126, 124, 201.

126 nem olcsó mulatság.

Alkatrész van ezekhez dögivel.

De egy jó példány ami nem rohad az minimum 1,5 millió egy 124 vagy 201-esből is.

De persze vehetsz Trabantot is vagy skoda 120L-t de én azokkal tuti nem mernék menni minden nap.

2024. máj. 6. 10:26
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Olyat vegyél amiből volt azért pár darab forgalomban, amúgy jó buli... marketplace, tipus FBcsoportok, ebay... ilyenek a jóbarátai az embernek ha öreg autózik. :)
2024. máj. 6. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!