Megéri venni tdi autókat napjainkban?
Figyelt kérdés
Nagy Alfa és Audi rajongó vagyok, imádom őket tiszta szívből. Akarok venni most egy 1.9TDi vagy 1.9 JDTm motorú autót, mivel ezek a legmegbizhatóbbak. Azonban ott van a 2030-as szabály, ami majd megütné engem, emellett már nyugati városokban, pl. Milánóban nem használhatom az autót a városban mert Euro 5 alattiakat nem engednek be, illetve ott is 2030-ig kitiltják a diesel autókat, ami nagyon fáj, mivel ez a elgnagyobb baromság hogy ők szennyeznek a legjobban és nem a gyárak. Pedig a keretem 2 millió lenne és Alfa 159en gondolkodtam vagy Audi A4 1.9TDi-n gondolkdotam mert azok a kedvenc autóim, de így nehéz lesz mivel VW-csoport nem gyártanak jó benzinest, se az Alfa, utóbbinál az 1750 TBi a jó még de az 3-4 milliótól vannak. Nagyon szeretnék autót mert mindig az álmom volt de így hogy tiltják ki a legmegbizhatóbb motorjú autókat, így csak benzines gagyikon válagothatok mint tsi, tfsi, illetve twinSpark, amik kb szervízről szervízre mennék. Mi a véleményetek róla?ápr. 20. 16:01
11/15 anonim válasza:
Ha így van akkor elfogadom. De ettől maradok olyan szívócső befecskendezéses konstrukciónál, ahol fel sem merül ilyen kérdés. Persze ez nem feltétlenül mindekinél szempont.
12/15 anonim válasza:
#11 régebbi láncos 1.2-1.4 TSI volt a nyűgös, az újabbak szíjas vezérléssel rendelkeznek. Amíg azok futottak, létezett a csoportnál 1.6 MPI 102 LE, egyszerű szívócső befecskendezős motor, de újabban már talán ha az 1.0 szívó ami létezik, innentől kezdve egyik turbós és másik turbós közül ezek elég jól sikerültek. Aztán valamikor 2-300e km után lehet kell egy dióhéjas tisztítás, de annyit bőven spórol üzemanyagban, takarékosak tudnak lenni.
13/15 anonim válasza:
Alfa 159 1.8 szívó is egész jó amúgy, ha nem gyenge az ízlésednek
14/15 anonim válasza:
Abba belegondoltál, hogy ha csak ennyid van autóra mennyire releváns neked, hogy 6 (vagy majd jól kitolják ezt is) év múlva hogyan tudsz Milánóban közlekedni?
Egyébként nyilván ebben az ársávban, ha dízel autó kell (mert a használat, személyes preferencia stb ezt indokolja) akkor jó választás, az egyik legjobb.
Én az Alfa-t hanyagolnám, a JTD jó motor, az autó sokkal-sokkal nyűgösebb tud lenni körülötte.
15/15 Szolovjov válasza:
Addigra hátha magyar kormányunk lesz és kilépünk az EU-ból meg minden idióta egyezményből. Akkor mi döntjük el mit szabad és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!