Féklámpa össze vissza világit?
Sziasztok! Adott egy 2000-es gyártmányú, skoda fabia 1.4 (atz motorkódos, 68le.)
Az éjszaka folyamán parkoló állásban többször felkapcsolt a feklampa, illetve többször le, nem lett az autóhoz nyulva, menet közben normálisan működik.
Reggel otthagytam ismerősömnel az autót, majd szólt a párja, hogy megint ég a feklampa rajta. Mitől lehet, hogy egyszer csinálja és egyszer nem? A kocsiban senki nem ült és használva se volt közben.. Én jeladora tippelek de nem vagyok benne biztos. Más tipp?
#1 Ha nincs rajta gyújtás, nem világít a féklampa normális esetben, ha a féklampa kapcsoló rossz, akkor sem.
Valószínűleg zárlat van valahol, ami miatt az autó "akarata" ellenére is áram alá kerül az izzó.
Egyetlen autó áramkörében nincs semmi olyan berendezés, ami gyújtás nélkül és kikapcsolt világítás mellett, működésbe hozhatná a féklámpákat.
Ezeket a lámpákat nem valami bonyolult "jeladó", hanem egy végtelenül egyszerű, mechanikus kapcsoló működteti.
A szokványos ki-be álláson kívül nem tud mást.
1.Vagy működik a fékpedál lenyomására,
2.vagy összeégett és állandóan világít,
3.vagy szakadt és semmit sem csinál.
Több lehetőség nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!