Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek kb 500-550...

Milyen autót vegyek kb 500-550ezerig?

Figyelt kérdés

Most tettem le a jogosítványt, első autóm lenne.

Tudtok olyat, ami kevésbé rozsdásodik?

2024. ápr. 9. 17:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mind rozsdázik.

Ha kívülről nem látsz rajta rohadást akkor kB mindegy.

Mondjuk valami g astra lehet jó választás ha szerencséd van.

Vettem én is egy autót a feleségemnek.

Semmi rozsda nyom nem volt rajta.

Aztán otthon leszedem róla mindent. Hátul a lökhárító alatt olyan volt mint a szita. Az ülés alatt a padlólemez eltűnt egy foltban, szóval az egész kárpit kirepült és meghegesztettem.

Műszakin se látták ezeket de innen kezdődik.

Ha hagytam volna most a fél autót hegeszthetném.

Szóval nem árt ha ilyenekre felkészülsz mielőtt más lerugott kaksiját megvennéd.

Nekem jól jött mert vékony kis lemezeket sose hegesztett, így tudtam gyakorolni. Ami üregvédelem van gyárilag az nem tart 20 évig, nagyjából 2 évente nem ártana megfujkodni viszont 98%-a a tulajok ak erről megfeledkezik.

Ha még elviszed alváz-üregvédelem Re az is csak lutri, hogy megcsinálták e vagy nem... Szóval egy marék szerencse kell, hogy ne egy elrohadt lemezkupacot vegyél. Valakit vigyél magaddal akinek van szeme az ilyesmihez aztán sok szerencsét.

Régen az Audi 80,100as azok teljesen galvanizálva voltak, ha találsz és nem rottyant az autó akkor nem kell a rozsdától tartanod.

2024. ápr. 13. 19:13
 12/12 anonim ***** válasza:

"Régen az Audi 80,100as azok teljesen galvanizálva voltak, ha találsz és nem rottyant az autó akkor nem kell a rozsdától tartanod."

Bocsáss meg, nem kötekedek, de ha talál ilyet, az nagyon nem 500e-s kategória lesz. A többi meg felejtős, ahogy az összes prémium márka ebben az ársávban. Nem túlzok, de mire egy 5 kilós merciből, audiból, bmw-ből autót csinálsz, csak az anyagár több százezer lesz.

Kérdező, ha tényleg autózni akarsz és nem szerelőhöz járkálni, akkor olcsó, karban tartott tucat autót kell keresni. Valószínűleg a karbantartás utolsó etapja így is elmaradt, mert miután a magyar tulaj megálmodja, hogy lecseréli a kocsiját, a tankoláson kívül egy fillért nem költ rá akár hónapokig, de még a hótálcát is meghirdeti a marketplészen.

15-20 éve még futottak szoci autók, és a nyugati nyitás után behozott németben, svájcban levedlett "nyugati" autók. Akik akkor lecserélték ezeket, azok zömében Swiftet, Astrát, Corsát, esetleg Fabiát, Peugeot 206-ot, Thaliát vettek. Ezekből sok van eladó most is. Kis pénzből szereltethetők, ha rendbe rakod őket, akár 5-6 hónapig is elgurulhatsz velük napi szinten meghibásodás nélkül.

2024. ápr. 14. 07:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!