P0420ra mennyire válik be a lambda szonda kiemelő?
A történet a következő. Egy Mazda 3 BK 1,6 (2006) benzines autóról van szó. Megvásárlás után rövidesen megjelent a motor ellenőrző lámpa. Kiolvasás után p0420 hibakód, katalizátor hatásfok alacsony. Illetve katalizátor utáni szonda is élőadatban szinte ugyan azt az értéket adja mint a katalizátor előtti. Törlés után kis idő múlva visszajött. Tapasztalatom alapján nem üzem meleg katalizátornál országúti tempónál dobja be. Most volt műszakin, károsanyag kibocsátás rendben van. Van esetleg tapasztalatotok ilyen lambda szonda kiemelővel esetleg olyannal amiben mini szűrő van beválik e. Vagy esetleg szonda csere. Katalizátor cserében is gondolkodtam, de akkor már 2 lambda szonda és az úgy már az autó értéke kb szereléssel együtt.
Tehát lényeg van e valakinek ilyen kiemelővel tapasztalata?
Inkább ide se írtál volna.. a visszajelző azért van hogy ha baj van visszajelezzen, ha egyfolytában világít ha tényleg motorikusan lesz gond nem fogom tudni mert “eddig is világított”. És igen zavarja a szemem, tipikusan az az ember vagyok ha kifogy az ablakmosó és világít az a szar egyből feltöltöm mert idegesit.
Plusz amit írtam, határértéken jócskán belül van a károsanyag kibocsátás, ezért az új katalizátort vásárlást feleslegesnek érzem.
Értem tehát vegyek bele egy utángyártott katalizatort amivel ugyan olyan lesz. Vagy vegyem meg a gyárit és kvázi gazdasági totalkar. Ne legyünk már álszentek. Egyébként gondos gazdaja vagyok az összes automnak ( igen több is van..) az emberek nagy resze arra a 2 évre amíg szól a műszaki le se szarna hogy világít, valószínűleg köztük Te is.
Illetve a hatásfok a magyar törvény által előírt hatarerteken belül van, tehát felesleges ujat venni jobban szennyeznem azzal a Földet hogy egy használható alkatreszt kidobok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!