Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kell kötelező autóbiztosí...

Hogy kell kötelező autóbiztosítót váltani?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Évfordulós kötelező autóbiztosítást szeretnék csinálni. Hogy kell? Az előző szerződésemet fel kell bontani vagy ha kötök egy újat, a régi automatikan fel lesz bontva? Még sosem csináltam ilyet.

Illetve a bruttó újkori értékét honnan tudom meg a kocsimnak? Egy 2000-es, 68 LE-s, 1.0-s Toyota Yarisról beszélünk. Nem tudom mi a bruttó újkori értéke.

ápr. 3. 08:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ha 0 kárt okoztál, akkor igen. Ha 1-et, akkor M02. Ha 2-t vagy többet, akkor M04. Alapból minden károkozás nélküli évben egyet lépsz felfele, minden egyes károkozás évente 2-t dob lefele. Számegyenesként képzeld el, az M4 gyakorlatilag a -4, az A00 a 0, az A10 a 10. Felfele egyesével, lefele kettesével lehet lépkedni. De csak -4 és +10 között.
ápr. 3. 11:10
 12/22 anonim ***** válasza:
*B10, bocs
ápr. 3. 11:10
 13/22 anonim ***** válasza:
Felmész pl. a netrisk.hu-ra és követed amit a képernyőn ír
ápr. 3. 12:00
 14/22 anonim ***** válasza:
Nekem nem nehéz mert már csak 1 biztosító van akinél tudok sárga csekken készpénzel fizetni, ez a magyar posta zrt. szóval maradok nálunk a többi csak banki utalást fogad el arra nem vagyok hajlandó.
ápr. 3. 15:00
 15/22 anonim ***** válasza:

Ez nem teljesen igaz. Bankkártyás fizetést a legtöbb biztosító elfogad.

Ha boltban nem gond, szerintem akkor sem ha online fizetsz.

ápr. 3. 15:07
 16/22 anonim ***** válasza:

Az évforduló előtti 30. és 60. nap között tudod felbontani a régi biztosításodat. És fel is kell, magától nem fog felbomlani attól, hogy máshol is kötsz.

Azután megkötöd a kedvezőbb díjú biztosítást. Az újkori ár mihez kell? Láttam már ilyen kalkulátort, azt hiszem cascohoz kellett.

ápr. 3. 15:55
 17/22 A kérdező kommentje:

Szerintetek probléma az, hogy a Netrisken mikor kalkuláltam az árat, véletlenül annál a kérdésnél, hogy mióta van az előző biztosítási szerződésem 2023.jan 1 után helyett 2023.jan 1et jelöltem? 2023 május vége óta van

Bocsi lehet túlgondolom csak nem akarok semmit elrontani

ápr. 3. 16:04
 18/22 anonim ***** válasza:
Félre értettél én készpénzel szeretnék fizetni. Nem utalni
ápr. 3. 16:54
 19/22 anonim ***** válasza:

Én tisztelem az agybajodat. (Van nekem is más fajta. 🤣 )

Azt mondjuk nem tudom miért jó külön emiatt elmenni a postára, és sorban állni, ha otthonról is működik a fizetés.

ápr. 3. 18:40
 20/22 anonim ***** válasza:
"Bocsi lehet túlgondolom csak nem akarok semmit elrontani" nem lehet. biztos. én megpróbáltam nagyon kedvesen segíteni, de ennyire életképtelen ne legyél már. :D
ápr. 3. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!