Mi kopoghat a futóműnél?
Sziasztok!
Tegnap kaptam vissza a kocsit bal oldali első keréknél lengéscsillapító rugó csere volt.
Nem volt vele baj se tegnap, se ma, egészen most estig. Valami elkezdett ütemesen kopogni (nem fémesen) bal oldalt lent a futóműnél, mintha az alváznak verődne valami.
Ha gázt adok, akkor sokkal kevésbé csinálja, van hogy egyáltalán nem. Ha leveszem a lábam a gázpedálról, és csak hagyom sebességben (vagy akár üresben) gurulni, akkor csinálja a legjobban.
Az út minősége nincs hatással a jelenségre. Kanyarodásnál kevésbe. A sebesség hatással van rá, minél gyorsabban forog a kerék, annál jobban csinálja ezt az ütemes kopogást.
Fel lehet lazulva valami? Ha igen mi?
Sikerült megoldani a problémát. Fel volt lazulva a kerék! 4 csavarból 1 fogta.
Fél éve volt cserélve a másik, 5000 km difi miatt szerintem felesleges cserélni.
Lehet érdemes lenne átnézetni, meghúztak-e mindent, ha már a kerékkel is hibáztak.
Nekem beraktak egy új motortartó bakot, ami elhagyta az egyik csavarját. Vagy nem is volt benne...
A másik csavar birta 1 évig mire feladta, és lecsüccsent a motor fele a bölcsőre. Szerencsére a vezérlés megúszta...
5000 km miatt valóban felesleges, de mikor az elsőt cserélték, akkor nem ennyi diffi volt a kettő között... Az hogy mennyire van lefingva az autód motorikusan vagy épp mennyire koszos a beltér, az a te dolgod, de legalább a fékre és a futóműre figyelj oda, hogy ne veszélyeztess másokat.
Mindenképp.
Megkérdezhetem, hogy miféle veszélyhelyzet áll fenn az autó műszaki állapotát, vagy balesetveszélyt illetően, ha nincs párban cserélve a rugó?
Ha a kerék, és a sárvédő között egyforma a távolság, és a csavarrugó menetei stimmelnek, kb tökmindegy, mennyi km, év különbség van a kettő között.
Emberek ezrei járkálnak elfolyt lengéscsillapítós autóval, ami rossz úton bepattog, félreugrik, az veszélyes, mégsincs belőle baleset.
Ez a rugó-téma lófütty, hozzá nem értő okoskodók hibáztatnak érte, csak legyen valamiért.
Itt is látszik hogy mennyire felesleges addig kiírni kérdést amíg nem néznek utána.
Félóra múlva már megtaláltátok a hibát, amire itt senki nem gondolt volna.
Sajnos az én kocsimba nagy összeg, 36 ezer/db. Bár nem ezen múlt, mert ráadásul csak párban volt kapható.
Én is így gondolom Egy rugós oldalon is írták, hogy 3-8 mm eltérés a két oldal között nem számottevő.
Nem tartom feleslegesnek, lehet valakinek ugyanilyen problémája lesz mint nekem, rákeres és akkor ebből a kiírásból jön rá a megoldásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!