Az autó kis kormanyikon jelzése mit jelent?
Részletteben leírom , a kis kormánykerék sárgán jelez nem pirosan és az auto nem akar startolni és a kormány is nehezen fordul vagy végképp nem akar mi lehet a gond itt a leginkább és mennyibe kerülhet a javittatása ?
E héten szerviszbe nem tudom elvinni ezért kérlek titeket , hogy egy kicsit képben legyek mi lehet a gond.
VW Passat b6 variant / 2008-as modelról van szó 77kw

Nem tudom hogy van a Passatnál, de én még csak pirosban láttam kormánykerék szimbólumot.
Mivel a kormány, elsődleges biztonsági berendezésnek minősül, így nem igazán létezik "sárga"szintű figyelmeztetés.
Lehetsége hibák:
-a kormányszervó meghajtása gyenge v. nincs
-a szervó olaj elhasználodott, koszos vagy kevés
-a kormányszerkezetben valami feszül, görbült/sérült
-a szivattyú teljesítménye romlik
vagy még ki tudja.........

Ennek a kérdésnek a megoldására találták ki a szervizekben a hibafelvevő státuszt.
Az adott tipus ismertében, ad majd neked egy árajánlatot.
(amit aztán vagy elfogadsz vagy nem)

B6 Passaton találkoztam hasonlóval, motor nem indult, kormányzár nem oldott ki annak a gyújtáskapcsoló hibája volt
Cserélni kellett azt az egész cuccot amibe a kulcsházat betolod, programozni stb,
sokba fáj
Először is én rámérnék az akksira, hogy rendbe van e

Legalább bele néztél már, szíjat, olajat , csöveket ????
AZt miért nem érted meg hogy amíg nincs megállapítva a hiba, árat se lehet mondani.

Ha be sem indul, akkor bármi is lehet, egyáltalán nem biztos, hogy a kormányhoz van köze. Nem jár a motor, nincs szervó.
Az, hogy miért nem jár, kismillió okból lehet. Ki kell olvasni a hibakódot és az alapján javíttatni.
Szóval nem úszod meg a trailert meg a szerelőt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!