Lakókocsi, amit vontatni kell (tehát nem lakóautó) hátuljára el lehet helyezni kerékpárt, akár motorkerékpárt egy külön tartón? Lakóautó esetén láttam mindkettőt, lakókocsi esetén kérdéses KRESZ szempontjából.
Figyelt kérdés
A KRESZ-ben azt láttam, hogy pótkocsin hátrafelé nem lóghat rakomány. Ez igaz akkor is, ha a „pótkocsi” az egy lakókocsi és annak hátuljára felhelyezett kerékpár, vagy motorkerékpárról beszélünk, mint „rakomány”? (értelemszerűen rendszámtáblával ellátott tartóval gondoltam), vagy ez a "pótkocsi" a kamion pótkocsira értendő csak?
Legjobb tudomásom szerint a lakókocsi is pótkocsinak minősül (de javítsatok ki, ha rosszul tudom), ezért így elvileg nem lenne lehetséges még az sem, hogy kerékpár legyen a hátuljára feltéve, nem hogy még motorkerékpár.
2024. márc. 20. 19:15
1/4 anonim válasza:
A lakókocsinál nagyon oda kell figyelni az ilyesmire, mert nagyban módosítja a súlypontját. A kerékpártartó még elmegy, azt szoktam is látni rajtuk, de egy hátulra rögzített motor vagy robogó már életveszélyessé teheti a vontatást.
2/4 A kérdező kommentje:
Igen, azért 200 kg az 200 kg... ez egy másik szempont, ami miatt aggodalmas a dolog.
2024. márc. 20. 19:35
3/4 anonim válasza:
hogyne, egy 500 kg-s harley-t hátra
4/4 A kérdező kommentje:
Kettőt nem lehetne?
2024. márc. 20. 22:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!