Új Suzukik fényszórója miért vakít?
Jól van ez így legalább nappal jó látási viszonyok között is kisüti a szemüket mert manapság a lámpáról hajlandók észre venni a másikat olyan alkalmas sofőrök.
Persze ebben az országban csak lakott területen kívül vakulnak meg az emberek a puszta kellős közepén viszont házak között bármilyen világítás hiányában is látnak.
Azt mondják felmérik a sebessegedet elozesnel (mondjuk nekem többször is majdnem nekem jöttek bekapcsolt lámpa mellett is) szóval szuper képességek vannak a magyar utakon a bűbájos boszorkák sorozatban nem voltak ennyire menők a csajok.
Úgyhogy én nem kapcsolok be semmit, a nappalit is kikötöttem belőle.
A kérdésedre a válasz pedig gyárilag ilyen.
Már a xenon idejében elkezdődött szerintem ez a jelenség, és a magasabb építésű atlagautók megjelenésével valt katasztrofalissá.
Egyszerűen túltolták. Egy matrix led meg egész kímélős a szembejövőkkel, de pl az e nelküli bitangerős ledes tavolsági fényszoróasszisztenses kocsik kibökik akar egy mp-re is a szemedet... Ez van.
Mert a Suzuki beépít olyan technikákat, amik 15 milliós autókban vannak. Azt hiszik ők is meg tudják csinálni normálisan, hát nem. Érdekes, egy Audi, Mercedes fényszórója nem vakít.
#2 Lakott területen belül is kötelezővé tenném a tompított fényszórót, ahogyan a motorkerékpárokon is kötelező. Nem véletlen. Nappal is hamarabb észrevenni a másik járművet fényszóróval. Bizonyított tény, nem téged fognak róla megkérdezni. Én autón is indítom a motort, aztán kapcsolom a lámpát.
#4 Xenonoknál (35W-osnál) szerencsére kötelező a magasság állítás és a fényszórómosó. LED-eknél csak állítás kötelező afaik a mosó nem.
#5 Erre találták ki a nappali menetfényt. Ahhoz, hogy meglásd a másikat bőven elég.
#6 pontosítanék, 2000 lumen tompított fény a határ, felette kell mosó és automata szintezés, teljesen mindegy a fényforrás típusa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!