A forgalmiban a műszaki vizsga érvényessége hogy értendő?
Figyelt kérdés
Vettem egy kocsit abban a tudatban, hogy a műszaki lejárt. Azt hittem, a vizsga dátumok a lejáratra vonatkoznak a forgalmiban. Akartam műszakiztatni és azt mondták, még 2 hónapig érvényes (2023 májusi az utolsó dátum, én azt hittem, az a lejárat). A kormányablakban egy szóval nem mondták, hogy érvényes lenne és nem is helyezték forgalomba a kocsit átíráskor. Most akkor hogy van ez? Első autó vásárlásom, így most elbizonytalanodtam.márc. 12. 13:59
11/13 A kérdező kommentje:
Külön kis iroda szerű helyiségben kell először bejelentkezni ott ahova mentem, közben a másik kolléga intézi a vizsgát.
Adtam a kis irodában a papírokat, nézi a forgalmit az ember(közben én mondtam, hogy le van járva a műszaki), erre mondja, hogy "nincs ez lejárva, májusig érvényes, még korán is jött." Kérdezte, hogy akkoris megcsináljuk? Én meg hirtelen mondtam, hogy jaj, hát akkor ne, majd jövök májusban. Aztán itthon kezdtem gondolkodni ahogy megjöttem, hogy hogy lehet érvényes.
márc. 15. 14:56
12/13 A kérdező kommentje:
Szerintem benézte az ember az évet hirtelen.
márc. 15. 14:57
13/13 anonim válasza:
A forgalmiban hátoldalán a lap tetején van egy olyan rovat, hogy:
MŰSZAKI ÉRVÉNYESSÉGI IDŐ.
Alatta van egy azonosító szám, az alatt pedig a lejárati dátumot.
Akárhány vizsgabejegyzés is lehet, a legutolsó a mérvadó.
Mit lehet azon "benézni"?😮
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!