Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 40 évesen, 50ccm-es váltós...

40 évesen, 50ccm-es váltós motor mennyire 'gáz'?

Figyelt kérdés

A kérdés elsőre lehet furcsa, szóval megpróbálom kifejteni: 40 lettem idén, nincs sok motoros tapasztalatom (robogó/Blinkee Budapesten belül), nem is voltam soha sem nagy motor rajongó és nem is igazán értek ehhez a jármű kategóriához. Viszont megtetszett a Blinkee miatt (nem reklám ez :D), plusz imádok minden mást vezetni és arra gondoltam, vennék egy motort. Anno azt tanították nekem, hogy itt is a fokozatosság a szerencsés és ne egyből valami nagy teljesítményű motorra üljek. Szóval az az ötletem jött, hogy vennék egy 50-es váltós motort és munkába járásnál tanulgatnám a közlekedést két keréken. Viszont akármit felütök a témában, gyak. az szerepel ott, hogy ez a 20 alatti fiatalok kategóriája (tényleg sok hirdetésben jön ez szembe)

Így adódik a kérdésem: tényleg 'hülyén' néz ki egy 40-es, egy 50-es váltós motoron? :) Hogy érthetőbb legyen a kérdés: vannak idősebb/felnőtt vezetői is az ilyen motoroknak?

Minden tisztelettel kérnélek titeket, hogy a 'tegyek le xyz jogsit' vagy 'várjam meg míg meglesz a motoros jogsim' most hagyjuk ha lehet :)

Köszi a válaszokat előre is!

2024. márc. 6. 19:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ez függ testalkattól is. Mert nagyobb darab fickó mindenképpen hülyén nézne kis egy ilyen kismotoron. Pl egy 125-ös enduro sokkal nagyobb mint egy 50-es.
2024. márc. 6. 19:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Jó az, mióta adunk mások véleményére? Amióta mások életét éljük! Igaz, én csak földúton mentem crossmotorral kiskoromban, de nagyon élvezetes volt. Közútra ki nem mennék motorral az tuti, életveszélyes a mai közlekedési morál.
2024. márc. 6. 19:54
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Bazz, ez a mások mit szólnak hozzá téma... kit érdekel? a 60 éves kollégám lazán felpattan az e-rollerre. szarik a világra, hogy kinek mi tetszik, neki megfelel azt kész. én is így vagyok vele. magamnak öltözködök, úgy veszek autót, ahogy nekem tetszik, stb... jó ha tanácsot ad valaki, de ne más szerint éljünk már. 40 évesen azért ezt már tudni kéne.
2024. márc. 6. 20:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Természetesen nincs semmi féle önértékelési problémám még ha a kérdésből más is jön le talán. Csak nem értek a motorokhoz, nem vagyok részese a motoros társadalomnak és sok helyen úgy beszélnek erről a kategóriáról, mint ha csak a gyerekek kedvéért léteznének 50-es motorok. Ezt akarnám egy picit tisztábban látni, illetve nem hazudok, van egy pici olyan 'igényem is', hogy megerősítést kapjak ahhoz, hogy bátran vágjak bele egy 50-es motor vásárlásába :) De értem amit írtatok és okés, nem fogok ezen olyan sokat gondolkodni.
2024. márc. 6. 20:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Kerdező! 46 évesen,cirka 30 év kihagyás után vettem egy Aprilia SX50-et, majd pár hónapra rá beiratkoztam nagymotor tanfolyamra, mivel én is melóbajárásra vettem, alternativaként a kocsinak, de sajnos városon kívül nemigazán figyelnek az emberre. Motorozasnak nincs korosztálya, vágj bele nyugodtan nem fogod megbánni, de a tuti a nagymotor. Nekem is épp melegszik,megyek haza melóból.😉
2024. márc. 6. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!