Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Bele lehet jönni a vezetésbe?

Bele lehet jönni a vezetésbe?

Figyelt kérdés

Elsősre sikerült a kresz, első vezetési órán az alapokat átvettük és hát ez nagyon nem könnyű, annyi mindenre figyelni kell, nézz a tükörbe válts, de ne fulladj le stb.

Bele lehet ebbe jönni? Gondolom azért a sok gyakorlással majd nő a rutin is. 36 éves nő vagyok remélem nem kezdtem túl későn, nagyon nagy segítség lenne a gyerekek miatt a jogsi, de úgy érzem egyenlőre, hogy nagyon béna vagyok, nem tudom elképzelni, hogy a gyerekek mögöttem üljenek 😅

2024. márc. 3. 17:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy nem könnyű elsőnek. Tényleg rengeteg dologra kell figyelni egyszerre. Először kezded megszokni a váltót és kupplungot, amikor pedig ezek már odafigyelés nélkül mennek akkor fogsz tudni figyelni a forgalomra. Senki nem úgy született, hogy tud vezetni, egyszerűen valaki fogékonyabb rá. Rutin meg majd a jogsi megszerzése utáni hónapokkal, évekkel fog kialakulni. Én mondjuk nagyon kimaxoltam ezt a jogosítvány dolgot, jelenleg 19 éves vagyok, van A2, B és C kategóriám, jelenleg csinálom a CE-t. Nekem sem ment elsőre, csomószor fulladtam le, csomószor csináltam butaságokat. Szóval menni fog, nyugi :)
2024. márc. 3. 18:07
 2/8 anonim ***** válasza:
4%
Nem fog sikerülni. A korod nagyon magas az elkezdéshez, nő vagy (bocsi), valószinüleg semmi technikai érzéked nincs. Ha neked a tükörbe belenézés már a "nehéz" kategória, akkor mit fogsz tenni két kamion között gyorsulva, ordító gyerekekkel a hátad mögött? Tudom most le fognak pontozni, de irdatlan pénzt és időt fogsz majd rászánnni, jönnek a bukások, a kudarcok, a sírás, veszekedés a pároddal az elúszott pénz miatt. Kár volt erőltetni. Ami a jogsidra (1m körül) és a majdani kocsidra (2m körül) elmegy, abból 25 évig járhatnál taxival.
2024. márc. 3. 18:22
 3/8 A kérdező kommentje:

1-es köszi a bíztató szavakat. 2-es a gyerekek nem fog ordítani, mert már elsősök lesznek, szóval nem csecsemők. Édesanyám 45 évesen vizsgázott le, azóta 10 éve már vezet. Nagyon rá hasonlìtok ezert úgy gondoltam nekem is menni fog. Emelett sok ismerősöm az én korosztályomból most tette le vagy most csinálja. A kresz viszgán a 20 ember fele 30 felett volt.hát majd kiderül, agyilag jónak mondanám magam, kitűnő tanuló voltam a kreszt is megtanultam és nem bemagoltam mint a 18 eves szomszéd lány. Egy táblát se tud elmondasa szerint es meglett elsőre a jogsija 😅 az a baj velem hogy elég kocka vagyok a kreszben is arra mentem hogy max pontszámmal legyen meg és nem arra hogy meglegyen 🙂 maximalista vagyok a munkában is.

Persze vannak pro és kontrák, de így leírni hogy nem fog sikerül elég komoly. Heti 1x tudok majd vezeti így kb nyáron majd be tudok számolni róla, hogyan sikerült. 🙂

2024. márc. 3. 18:31
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

"Bele lehet jönni a vezetésbe?"

Miféle ostoba kérdés ez mégis...? Gondolod születni kell rá...?

2024. márc. 3. 19:23
 5/8 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es, nem ezt mondtam, de olvastam es hallok is olyar pont ismerős az illető hogy 5x bukott vezetésből és már vizsgálatra küldték. Szóval ő nem jött bele, úgy érzi hagyja az egészet. 🤷‍♀️
2024. márc. 3. 22:23
 6/8 A kérdező kommentje:
És igen szerintem van akinek alapból jó érzéke van hozzá és van akinek 100 óra után se lesz.🤷‍♀️
2024. márc. 3. 22:24
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Aha, oké.
2024. márc. 3. 22:32
 8/8 anonim válasza:

Nekem nem sikerült belejönni, 32 évesen kezdtem és nő vagyok.

Már az első órákon mondta az oktató hogy a figyelemzavartól kezdve a mozgáskoordinációs zavarig mindenféle problémám van. Az igazság az, hogy a stresszt nagyon rosszul kezelem (ennek van egészségügyi oka nálam).

2024. ápr. 15. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!