Miért kezdtem el félni szerpentinen lefelé? (autóval)
Figyelt kérdés
Azelőtt sose féltem, tökre élveztem, és inkább felfelé menetben voltam bizonytalan. Pár hónapja megfordult a dolog, és felfelé megyek teljes magabiztossággal, nem kis sebességgel. Lefelé pedig totál stresszes vagyok, és sokkal lassabban vezetek, mint korábban. Azt hittem, ahogy jött, úgy majd el is fog múlni a félelem, de azóta sem múlik. Egyébként nem történt semmi, ami indokolná, hogy féljek. Mit csináljak, hogy újra magabiztos legyek lefelé is?
márc. 3. 14:45
1/10 anonim válasza:
Gyenge vagy fejben, fosol.
márc. 3. 14:49
2/10 anonim válasza:
Vezess többet.
márc. 3. 14:51
3/10 anonim válasza:
Gyenge vagy.
márc. 3. 15:01
4/10 anonim válasza:
Okmányirodában átveszik a jogosítványt.
márc. 3. 15:01
5/10 krwkco válasza:
"Mit csináljak, hogy újra magabiztos legyek lefelé is?"
Használj motorféket a megfelelő fokozatban. Olyat, hogy az autó alig gyorsuljon. És fékezéssel tartsd a normál fordulatszámtartományban. Ez így biztonságos. És akkor majd a biztonságérzeted is visszatér majd.
De ha nem ez a gondod, hanem az, hogy nem tudsz lefelé a fizikai határon száguldozni, akkor egyszerű a megoldás: ne csináld. Jobb lenne mindenkinek.
márc. 3. 15:20
6/10 anonim válasza:
Tolatva gyere le ugy háttal ülsz az utnak.
márc. 3. 15:39
7/10 A kérdező kommentje:
#2: sokat vezetek
#5: A fizikai határon sosem autózom, de az alatt is van az a sebesség, ami már ad egy kis élményt, de még nem lesz belőle baj. Na, ettől kezdtem el félni. Az jutott még eszembe, hogy a téli gumijaim a harmadik szezonjukat futják, elég sok km van már bennük, lehet azt érzem, hogy már kezd rosszabb lenni a tapadásuk, ami normál helyzetekben nem is tűnik még fel.
márc. 3. 15:48
8/10 Thunderfairy válasza:
Igy ne vezess. Nem való neked jogsi.
márc. 3. 16:43
9/10 anonim válasza:
Lefelé sokkal nagyobb a féktáv, mert a gravitáció is ellened dolgozik. Gyengébb tapadással ez fokozottabb. Amúgy nagyon egyszerű, olyan gyorsan kell menni, ahol még biztonságban érzed magad. Ha ez már irracionálisan alacsony sebesség, akkor esetleg nézesd meg magas pszichológussal. Esetleg foglalkozz többet az egészségeddel, sportolj, táplálkozz egészségesen! A mozgás különösen sokat segít a lelki egyensúly fenntartásában.
márc. 3. 22:34
10/10 anonim válasza:
Sok retardált kommenten nevetek, akik írják kérdező milyen gyenge:D Sokat autózok szerpentinen, itthon és külföldön is, többek között versenyzés egy része, hóban, esőben. Én azon röhögök, amikor ezek az élettelenek tolnak le (550 lóerős bmw-m van) a retkes dízelekkel, majd kanyarban nyomja a féket mert majd leesik, mire leér elég az egész, ha leér. Egy részük meg az árokban, másik részük 2 hét múlva esik csak bele. Kérdező, a baj azzal van, hogy van egy emlék valahonnan ahol az autó nem úgy viselkedett ahogy remélted ezért nincs bizalmad a gyors lefelé gurulásban. Mindig az érzékeidre hallgass, használd a motorféket, a lábfékkel óvatosan és ne törődj a mögötted lévő idiótákkal, mert nem tudnak vezetni alkatilag. Üdv, egy versenyző:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!