Prémium kategóriás gumiabroncsok között is van minőségi különbség?
Prémium alatt a Michelin, Continental, Bridgestone, Goodyear, Dunlop, Pirelli márkákra gondolok.
Nektek melyik márkával mi a tapasztalatotok? Melyik márkának mi a jellemző tulajdonsága? Melyik márka vált be nektek a legjobban?
A Michelin, a Bridgestone meg tán még a Continental azért drágább, mert amit fentebb írtak, hogy 3 év után repedezik, na, az náluk nincsen. Sőt, ugye 5 év után cserélni kéne, de amúgy 8-10 évet is simán elmennek, kb. akkor kell kidobni őket, amikor elkoptak.
A Michelin nem annyival drágább, mint amennyivel hosszabb az élettartama. Szerintem. Persze ha évi sok tízezer km-t mész, akkor úgyis elkoptatod hamarabb, minthogy egyéb minőségi okokból kuka legyen, tehát akkor nem éri meg.
Nekem eddig csak Goodyear, Michelin, Continental és Bridgestone gumijaim voltak. Ezekről tudok nyilatkozni. Az egyik autóm pótkereke volt Dunlop, de azt nem használtam operatívan.
A Michelin 2-3 évig nagyon jó, nagyon jól tapad, de utána drasztikusan csökken a tapadás és látványosan elkezd repedezni. Ezért én nem tudok róla szuperlatívuszokban beszélni. És valóban az egyik legdrágább gumi.
Continental: Kiegyensúlyozottan jó. Semmilyen szempontból nem tapasztaltam kiemelkedőnek, de tapadásban, élettartamban, minden más szempontól jó gumi.
Bridgestone: Ez az autó gyári szerelésű legelső gumija volt. Voltam vele a Hungarorringen tréningen. Hát... össze vissza csúszkált vele az autó. Én nem szerettem, alig vártam hogy elkopjon és ledobhassam. Nekem nem jött be.
Goodyaer: Olcsó. És ehhez képest meglepően jó. Nagyon jól tapad. Új korában talán nem annyira mint a Michelin, de alig marad el tőle és azt tartja konstansan sok évig. 6-7 éves korára persze ez is repedezik már. De ennél öregebb gumival amúgy se szívesen gurulnék már. Én kedvelem ezt a márkát, a mintázat is nagyon esztétikus.
Gondolom most le leszek pontozva. A saját szubjektív véleményemet írtam le. Sajnálom, ha valakinek nem tetszik. Én akkor is ezeket tapasztaltam.
Én már jó ideje csak Continental gumit veszek minden autómra, úgy tapad, mint ha az útra szögelték volna az autót.
Sportosan vezetek, relatíve erős autóval, és sosem vesztettem el vele a tapadást, azóta csak ezt veszem.
De egyébként használtam, Pirelli, Dunlop gumikat is, azok is jól tapadtak, bár akkoriban nem vezettem ennyire sportosan így nincs összehasonlítási alapom ezen a téren.
Az biztos, hogy a Continental qrva jó, bár tény, hogy kb a Michelin mellett az egyik legdrágább gumimárka!
Amit soha többé nem vennék Hankook...
Ezért biztos sok minuszt kapok, mert valamiért ezt a vackot nagyon tolják, hogy milyen jó gumi, én is bedőltem anno a gumisnak amikor elkezdték promózi, hogy prémium gumi olcsón...
Hát... akinek ez jó gumi, az próbáljon ki egy tényleg Prémium gumit tapadás terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!