Az lenne a probléma hogy a kocsimat nemrég újítottuk fel hengerfej motorblokk teljes felújítást kapott egy problémával bajlódunk hogy összefolyik az olaj a vízzel! Nyomatékra van húzva a felújító brigád átvizsgálta elvileg nem repedt! Mi lehet a baj?
Mi lehet a baj? El lett b@szva mert koklerek csinaltak.
Ezer helyen lehet sz@r, megbontas nelkul talan a dugattyugyuruket lehet kizarni ugy
hogy nyitott olajsapkaval, a gyertya helyen kompresszorral megfujod a hengereket, minden mas hibahoz szet kell szedni. Nincs ilyen hogy 'elvileg nem repedt', az olaj nem diffundal at a femen, hanem a fem resein szivarog at.
Repedt a hengerfej.
Nem jó a síkolás.
Repedt a motorblokk.
Ilyen elvileg nem repedt motorral én is találkoztam, hengerfejecsere, tömítécsere nem oldotta meg, maradt a blokk, azon se látszódott repedés...
Viszont egy spéci anyag megoldotta a problémát, kb 20 ezer km óta hibátlan.
Még csak szét se kellett volna hozzá szedni a motort.
Azt olvastam, japán kocsikat nem kell síkolni. Ha alu hengerfejes, akkor az kell íkolni,nem a blokkot. Szerintem.
Nyomáspróbát szoktak csinálni a levett hengerfejjel, gépműhelyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!