Németországban mennyit lehet alkudni egy 25 ezer eurós elektromos autóból?
Kérdés, hogy hogy gondolod az bemondást? Odautazol, akkor megtekintés közben esélyes lehet.
De a németek nem szeretik, amikor a kelet-európai meg albán suttyók már telefonban jönnek hogy "was letzde Breis Schef?".
6 egy szabály: töröktől csak dönert, spanyoltól csak sangriát.
Törököket ebből a szempontból nem kedvelem, mert mindenkit totál hülyének akarnak nézni. Ha odamész egy 2000-3000 euró közti autóva, hogy el akarod adni, akkor ad 800-at.
Meg mindenféle hibás tekert órás vackot akarnak az emberre több ezer euróért rásózni, mert azt hiszik úgysem veszed észre. Persze vannak kivételek.
"Nem csak a török ilyen sumák..."
Nem hát. Az albán még meg is fenyegetett, amikor kiröhögtem, hogy az alkatrészárban 2000-3000-et érő (tökéletes bőrülések, miegymás) autóra akart adni 800 eurót.
Egyébként nem mondtam, hogy a német szent, de legalább arra ad, hogy ne a lötyögő kerekű átrohadt autót sózza rád, aminek a kettös tömegűje is ráz, aztán még mondja, hogy nem is érti, mi a bajod az autóval, hisz a motor pöccre indult, meg van rá 2 év műszaki.
Egyébként németeknél 2:1 volt a tapasztalatom. Az első elsózta az autót egy hiba miatt, amit nem talált. Komoly is lehetett volna, de csak egy hajszál repedés volt a hűtőn, amit én is 1,5 év után találtam meg, a szervizek meg csak hümmögtek. A legjobb autóm volt.
A második valamilyen szinten átvert, viszont mondta, hogy adért adja el, mert hát eljött az idő. Tényleg eljött, én voltam bajfék. A harmadikkal eddig semmi bajom.
Még orosz kereskedőtől vettem egy "igáslovat", az őszinte volt. A korábbi sérülés látszott rajta, puritán volt, még a 70 éves első tulaj nevérőlvettem meg. 100 ezret mentem vele, csak a kopó alkatrészeket kérte.
Ezekkel szemben a törökök:
1. 150 km autózás, automata autó, jajj lemerült az akksi, még a garázsból sem lehetett kihozni. Gyertek vissz, majd szólok, ha beindítottuk.
Haverom ragaszkodott hozzá, 1 hét múlva mentünk próbaútra, emberünk erőltetetten hímestojás-módra vezetett, nehezen akarta átadni. A padló alatte tele volt tömítőgyűrőkkel meg csavarokkal. Szerinted?
2. Olcsó autó, szétrohadva, minden lóg, nem érti miért nem kell, hisz indul + 2 évig "nem kell hozzányólni".
3. Autó nem néz ki rosszul, indul, hangja szép, pár hólyag van már. Kilométer egyértelműen tekert, az egész bele 3-szok kopottabb 120 ezer km-nél, mint az én öregem 260-nál. A középső LCD, ami nélkül semmi sem állítható, nem megy. "Nem megy? Nem is tudtam. Hol megy, hol nem... ki tudja" volt a reakció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!