Kormányszervó hiba, mi okozhatja?
Hidraulikus kormányszervó van a kocsimban. A hibája az, hogy van hogy jobban rásegít és könnyebb tekerni a kormányt viszont van hogy kicsit nehezebb. Teljesen random, nem lehet következtetni hogy mikor hogyan. Viszont másik hiba ami szintén nem mindig áll fenn és nem is függ a rásegítéstől, hogy teljesen alászedett kormánynál hangot ad mert csúszik a szíj.
Eddig ami még nem lett cserélve a szíjhajtásban az a szíjfeszítő (ami automatikus ezen a modellen) illetve a szervószivattyú. Szervizben annyit mondtak hogy a pontos okát nem lehet megállapítani hanem ki kell legózni az alkatrészek cseréjével.
Szerintetek melyik alkatrész hibája okozhatja a hibajelenséget? A szivattyúnak eléggé húzós az ára így azt cserélném utoljára. Szíjfeszítő ha bedöglik tud ilyet produkálni hogy néha jobban ráfeszít néha kevésbé?
Nagyon egyszerű a megoldás. Cseppents pár csepp mézet a szíj belső oldalára. Ha ezzel megszűnik a gond, akkor eddig csúszott az ékszíj.
A feszítő nem ugrálhat, ott lehet szakadás van a szíjon, vagy a feszítő rugója eltört.
Az alászedett kormánynál erőlködő szivattyú és furcsa hang az normális, hiszen nem tud tovább nyomni a szivattyú és egy biztonsági szelep kinyit, annak a hangját hallod.
Én G Astránál csináltam azt hogy a régi egyébként iszonyatosan koszos olajat amennyire tudtam kiszívtam belőle, öntöttem rá újat, attól már jobb lett, de még nem volt az igazi. Használtam úgy kb 100 km-ert az autót, majd megint leszívtam az olajat amibe azért még volt dzsuva mert 100% osan lehetetlen kiszedni belőle anélkül hogy atomjaira szedjem.
Aztán megint új friss olaj, megint használtam kb 100 km-ert megint olaj le, és újjal feltölt és azzal már szépen jól működött, és kb másfél év után cseréltem, alig volt dzsuvás, és megint bele friss olaj akkor már nem szívtam ki belőle 100 km után, de ettől nekem az a probléma így megszűnt létezni.
A sok dzsuva miatt is lehet az hogy odakerül ami miatt picit nehezíti a szervo dolgát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!