Miért nem ad gyújtást az autó és miért nem indul?
Sziasztok!
Leírom a teljes kórtörténetet. Az autó Suzuki Swift 1.3, 2000-es évjárat, ferdehátú.
Ki volt rohadva az üzemanyag beöntő cső felső része, így azt kicseréltük.
A 2 hátsó dobfék fékfolyadék munkahengeréből jött az olaj és ráment a dobfék alkatrészeire is. Cseréltük a munkahengert és a fékpofákat is.
Lecseréltük a fékfolyadékot is és légtelenítettük a hátsó fékeket.
Közben megnéztük, hogy a motortérben lévő biztosítékok rendben vannak e. Talán nem kellett volna, talán nincs befolyással rá, de kihúztunk párat, aztán visszadugtuk. Nem voltak kiégve.
Az autóba betéve a kulcsot se gyújtást nem produkált, se nem írt ki semmit a műszerfalon. A jobb oldali kesztyűtartó mögül halk sípolás hallatszódott és ahogy kivettem a kulcsot úgy meg is szűnt.
Megnéztem az akkut, de nem az a baja, van érintkezés.
Van indításgátló az autóban. Van hozzá egy kis 10 amperes biztosíték, amit a kormány alá dugva ki lehet kapcsolni az indításgátlót. Ez is megtörtént, de semmi jelet nem adott az autó.
Mik lehetnek a hiba okai?
Köszönöm.
Cseréltük
A Cseréltük szónak nincs ott jelentősége a végén, valahonnan lemászott oda.
A napokban hívok hozzá majd egy elektromos szerelőt is, de hátha van valakinek ötlete. Már néztem a kormány alatti biztosítékokat, de nincsenek kiégve.
Ráadásul még alapjáraton is egyenetlenül jár a motor.
"Egyenetlen motorjárás - a common rail injektorok legfontosabb jellemzője a szállított üzemanyag mennyisége. Nincs két pontosan egyforma szállítású injektor, de a motorvezérlő (ECU) bizonyos határokon belül képes kikorrigálni az egyes injektorok közötti eltéréseket. Azonban, ha az eltérés már olyan nagy, hogy azt a vezérlés már nem képes korrigálni, akkor a motor egyenetlenül fog járni. Ezt a problémát jellemzően az injektor fúvóka vagy az injektor mágnesszelep hibája okozza."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!